Snelheid

Inschrijven voor het Belgisch Kampioenschap Endurance 2019

Op 1 mei gaat het nieuwe Belgische kampioenschap Endurance van start met een Endurance van 8 uren op de Nurburgring in samenwerking met RL Cup organisatie van de Dortmunder Motorsport Club.  Nadien volgen nog de wedstrijden op 30 juni (6 uren Nurburgring), de 6 uren van Spa-Francorchamps op 18 augustus en de finale op donderdag (!) 3 oktober (6 uren Nurburgring). Voor de 3 wedstrijden op de Nurburgring zijn de inschrijvingen geopend via de BMB website. De inschrijvingen voor de 6 uren van Spa-Francorchamps verlopen via de organisator (http://www.6heuresmoto.com/).

Er wordt per team ingeschreven in de klasse Supersport (600), Superbike (1000) of Endurance Trophy (1 moto). Er worden 3 verschillende BK klassen voorzien: Endurance 600cc, Endurance 1000cc en Endurance Trophy. De Trophy klasse is voorbehouden aan teams met 1 motorfiets, in de klassen 600cc en 1000cc kan elke rijder met zijn eigen motorfiets rijden. De titels van Belgisch Kampioen worden aan de BMB vergunninghouders Endurance toegekend (individueel en niet aan het team). Teams met verschillende motoren worden opgenomen in het klassement van de zwaarste motorfiets. Elk team kan kiezen uit een inschrijvingsformule 1 team – 1 pitbox, 2 teams – 1 pitbox of 3 teams – 1 pitbox met aangepaste inschrijvingsprijzen. De inschrijvingen worden afgesloten 3 weken voor elke wedstrijd. Het is mogelijk dat een bepaalde inschrijvingsformule vroeger wordt afgesloten in functie van de beschikbare plaatsen. Regel dus spoedig jullie inschrijving!

Opgelet, het is niet mogelijk om rechtstreeks bij de organisatie van de RL Cup in te schrijven voor deelname aan het BK Endurance!

Binnenkort is er nog een overleg voorzien met de verantwoordelijke van de organisatie van de Dortmunder Motorsport Club. Nadien zal het BMB sportreglement endurance worden gepubliceerd.

Info en inschrijvingen:

– Belg. Kamp./Champ. Belg. Endurance 8 H Nurburgring 01/05/2019

– Belg. Kamp./Champ. Belg. Endurance 6 H Nurburgring 30/06/2019

Belg. Kamp./Champ. Belg. Endurance 6 H Spa-Francorchamps 18/08/2019

– Belg. Kamp./Champ. Belg. Endurance 6 H Nurburgring 03/10/2019

Partners

Back to top button