E-bike

E-MTB race in het Mountainbikepark be-MINE van Beringen

De kalender van de E-MTB wedstrijden breidt verder uit met de toevoeging van een wedstrijd op 14 april in het Mountainbikepark be-MINE van Beringen. De kalender met demo races voor elektrische mountainbike fietsen bestaat nu dus uit 4 evenementen waarvan 2 georganiseerd door verenigingen uit de fiets sector (14/4 Beringen en 24/8 Kluisbergen) en 2 door BMB clubs (9/6 Mettet en 19/10 Oostende).

Om al de mogelijkheden van de E-MTB aan bod te laten komen zullen er in Beringen op 14 april 2 manches georganiseerd worden. De manche 1 wordt gereden op een gevarieerde omloop van +/-  4 Km over 4 rondes. Het parcours bevat hindernissen die enkel met een E-bike te overwinnen zijn. De moeilijke passages kunnen steeds omzeild worden en dit niet alleen downhill maar ook door een 'Chicken Way' in de moeilijke uphill-passages te voorzien. De tijd van iedere rijder wordt genoteerd.

De manche 2 bestaat uit verschillende stages tegen de tijd die de skills van de rijder testen. De deelnemers starten volgens het principe van ENDURO-MTB. De totaaltijd van de twee manches bepalen het eindklassement! Alle info en inschrijvingen op e-www.e-mountainbiken.be.

Elke wedstrijd zal haar eigen formule hebben. In Mettet wordt gebruikt gemaakt van het race circuit en de taluds, in Kluisbergen van het voormalige Hotond MX circuit en in Oostende van het strand en de duinen (2 ronden van 12 km).

Het doel is om de deelnemers en de bezoekers te overtuigen dat E-MTB Big Fun is en ook spectaculair om naar te kijken.

Raadpleeg de E-MTB kalender 2019 en klik door op de events om alle info te raadplegen: kalender E-MTB 2019
 

 

Partners

Back to top button