Vergunning Motorrijden in de Vrije Tijd

Vergunning Motorrijden

De BMB, Motorsport Vlaanderen  en FMWB hebben, in samenwerking met de firma Magelan Software, een digitale toepassing ontwikkeld voor het indienen van je vergunningsaanvraag. Deze app, My FMB-BMB, kan je via onderstaande link installeren op je desktop of laptop (Windows). Het is ook mogelijk toegang tot de app te bekomen via een tablet (Apple/Android) of Apple Mac.

 Info en download My FMB-BMB

Hierna vind je de belangrijkste info die je moet weten als je een BMB vergunning Motorrijden in de Vrije Tijd (toervergunning) wil aanvragen. Opgelet, de info op deze pagina betreft de BMB-vergunningen aangevraagd via onze Vlaamse afdeling (Motorsport Vlaanderen). Voor de vergunningen via onze Waalse afdeling (FMWB), raadpleeg de Franstalige versie van deze pagina.

Vergunning Motorrijden in de Vrije Tijd (piloot of passagier)

Met een BMB-toervergunning kan je deelnemen aan de diverse toeristische kampioenschappen binnen de BMB en Motorsport Vlaanderen. Bovendien krijg je bij je deelname aan alle treffens op de BMB en de Motorsport Vlaanderen -toerkalender een korting van 2 EUR. 

Motorsport Vlaanderen biedt via haar partners ook heel wat interessante kortingen aan bij Europe assistance (reisbijstand verzekering), Motortours (motorreizen), P&O ferries (ferry naar Groot-Brittannië), de ready-to-ride motoropleidingen, enz. Raadpleeg het volledige aanbod: klik hier

Clubaansluiting

Om een vergunning Motorrijden in de Vrije Tijd te onderschrijven, is de aansluiting bij een club verplicht. Je kan je club selecteren uit de voorgestelde lijst in My FMB-BMB.  De club wordt automatisch verwittigd van je aanvraag tot aansluiting. Om de vergunning te kunnen afleveren moet de club via haar eigen clubmodule je aansluiting en vergunningsaanvraag bevestigen. Een lijst van clubs per provincie met contactgegevens kan je raadplegen via volgende link.

Documenten

Voor de vergunning Motorrijden in de Vrije Tijd dienen volgende documenten te worden toegevoegd in je My FMB-BMB-dossier (zie menu documenten in My FMB-BMB):

  • Kopij identiteitskaart (eenmalig). Dit is echter enkel nodig indien je de registratie niet hebt gedaan met je elektronische identiteitskaart (E-ID) d.m.v. een kaartlezer. We raden aan om deze optie te gebruiken waardoor verschillende velden automatisch en correct worden ingevuld.

Verzekeringen

De vergunning Motorrijden in de Vrije Tijd bevat een persoonlijke ongevallenverzekering die je tijdens je deelname aan de BMB, Motorsport Vlaanderen én internationale treffens ingeschreven op de BMB-kalender dekt alsook op de heen –en terugrit.

De algemene voorwaarden en verzekerde bedragen kan je raadplegen via de Motorsport Vlaanderen website of via volgende rechtstreekse link.

Heb je een ongeval, gehad? Vul dan het ongevalsaangifteformulier in en stuur het zo spoedig mogelijk naar het secretariaat van Motorsport Vlaanderen (info@motorsport.vlaanderen)

Tarieven

Een overzicht van de tarieven van de diverse vergunningen vind je terug op Motorsport Vlaanderen website

Korting via je mutualiteit

Naargelang de mutualiteit kan men 10 à 25 euro korting krijgen. Procedure: download het formulier van de site van uw mutualiteit. U mailt of stuurt het ingevuld naar het secretariaat van Motorsport Vlaanderen (info@motorsport.vlaanderen). U krijgt het afgestempeld terug. U ontvangt bij indiening bij uw mutualiteit het voorziene bedrag op uw rekening gestort.

My FMB BMB

Partners

Back to top button