Recreatief motorrijden

img_7632
motorriden

De toerisme afdeling van de BMB verenigt, zoals de naam het zegt, de toerrijders. Zij beoefenen het motorrijden zuiver als hobby, door deel te nemen aan treffens. Op de toerisme-kalender staan jaarlijks ongeveer 70 treffens in België, en nog eens evenveel in het buitenland, verspreid over heel Europa.

In de schoot van de Commissie voor het Motorrijden in de Vrije Tijd werden verschillende kampioenschappen in het leven geroepen. De rangschikkingen worden opgemaakt op basis van de afgelegde kilometers, of naargelang de regelmaat waarmee de rijders deelnemen aan de treffens. De winnaars worden gehuldigd tijdens een jaarlijkse prijsuitreiking.

Op nationaal vlak behoort de BMB Ronde tot de hoogtepunten van het seizoen. Deze organisatie gaat jaarlijks door in de loop van de maand juni. In een tijdspanne van ongeveer 22 uur doorkruisen de deelnemers heel België, en leggen zij 1000 km af. Onderweg zijn er een 20-tal controleposten waar zij onthaald worden op een hapje, een drankje of een aandenken.

Op internationaal vlak behoort de FIM Rally tot de klassiekers. Deze bijeenkomst wordt elk jaar in een ander land georganiseerd, onder de auspiciën van de FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme).

Partners

Back to top button