Snelheid

BeNeLux Trophy in Croix-en-Ternois: dubbele reekszeges voor Ouri Bikkems in de Superbike en Romain Louppe in de Supersport

Op het circuit van Croix stond er een mooi en groot deelnemersveld bij de Superbikes aan de start. Ze maakten er een mooi spektakel van.

Een vijftal rijders knokten vooraan voor de podiumplaatsen en heel wat volk zag vanop de taluds en het pitsgebouw onder een stralende zon, hoe Bikkems, Sebastien Le Grelle, Bram Lambrechts, Yan Ancia en Nederlander Thijs Peeters voor de knikkers speelden.

In Race 1 werd le Grelle tweede voor Lambrechts, die nog moet gewennen aan zijn knalrode Ducati, die meer terecht zal kunnen op de grotere circuits, en Peeters waarbij het verschil tussen het trio, op de plaatsen 2-3-4, amper een seconde was. Ancia finishte op vijf. In Race 2 schoof Bram een plaats op naar twee op korte afstand van Bikkems maar hij kon de BMW-rijder toch niet van de dubbel houden. Noorderbuur Peeters werd derde. Le Grelle vierde en Ancia opnieuw vijf.

Supersport

In de Supersport race 1 was Van Calster de snelste en ondanks het aanklampen van Louppe, moest deze, naar het einde van de race toe, meter na meter de rol lossen. Van Calster werd echter gedeclasseerd voor een teveel aan decibels.

Van Calster schoot voor een keer niet als snelste uit de startblokken bij de start van race 2, doordat de koppeling van zijn Ducati anders werkt dan van de Yam R6, maar het was Louppe die de leiding nam. Eenmaal Jef in het wiel van Romain was aanbeland, ontspon zich een strijd tussen de Ducati-Aarschot en de Kawasaki rijder, waarbij beiden rondenlang en bocht na bocht in elkaars wiel en zelfs naast elkaar reden. Wat van Calster ook probeerde Louppe bleef hem voor. Een mooi duel van de twee youngsters. Nu was het Deleersnyder die zijn Yam neerlegde en zo geen podiumplaats kon opeisen. Het laatste podiumplaatsjes was nu voor thuisrijder Evan Fievet.

Tekst en foto’s: Jan Vermeer

Meer foto’s op de Facebook pagina van de BeNeLux Trophy

Partners

Back to top button