Vergunning BMB Pistecommissaris

communication

De BMB, Motorsport Vlaanderen en FMWB hebben, in samenwerking met de firma Magelan Software, een digitale toepassing ontwikkeld voor het indienen van je vergunningsaanvraag. Deze app, My FMB-BMB, kan je via onderstaande link installeren op je desktop of laptop (Windows). Het is ook mogelijk toegang tot de app te bekomen via een tablet (Apple/Android) of Apple Mac.

 Info en download My FMB-BMB: 

Hierna vind je de belangrijkste info die je moet weten als je een BMB vergunning Pistecommissaris ( voor de pistecommissarissen Motorcross en Snelheid/Classic Bike/Supermoto (FKPK) ) wil aanvragen.

BMB-vergunning Pistecommissaris

Wil je je graag vrijwillig inzetten als pistecommissaris tijdens de BMB-wedstrijden? Vraag dan de BMB-vergunning pistecommissaris aan. Je kan kiezen om ingezet te worden als pistecommissaris tijdens de snelheid/classic Bike/Supermoto (het FKPK) wedstrijden of in de Motorcross.

Wanneer je voor de eerste maal een BMB-vergunning Pistecommissaris aanvraagt, zal je je als nieuwe vergunninghouders pistecommissaris moeten registreren. Nadien log je in en vink je het vakje ‘ik ben pistecommissaris aan’. Er wordt gewerkt in een ploegensysteem. Wil je als pistecommissaris motorcross werken, kies dan Comité Motorcross, voor de andere disciplines kies je uit de lijst van voorgestelde teams.

De team verantwoordelijke wordt automatisch verwittigd van je aanvraag tot aansluiting. Om de vergunning te kunnen afleveren moet de team-verantwoordelijke via zin/haar eigen team module je aansluiting en vergunningsaanvraag bevestigen. De team verantwoordelijke zal je altijd eerst contacteren om je de nodige uitleg te bezorgen. Hij zal je ook vragen voor welke wedstrijden je beschikbaar om dienst te doen zodat hij je kan toevoegen op zijn/haar deelnameformulier voor desbetreffende wedstrijden.

Documenten

Voor de vergunning BMB-vergunning pistecommissaris dienen volgende documenten te worden toegevoegd in je My FMB-BMB dossier (zie menu documenten in My FMB-BMB):

  • Kopij identiteitskaart (eenmalig). Dit is echter enkel nodig indien je de registratie niet hebt gedaan met je elektronische identiteitskaart (E-ID) a.h.v. een kaartlezer. We raden aan om deze optie te gebruiken waardoor verschillende velden automatisch en correct worden ingevuld.
  • Toevoeging pasfoto in de fotozone (eenmalig). Dit is echter enkel nodig indien je de registratie niet hebt gedaan met je elektronische identiteitskaart (E-ID)
  • Ouderlijke toelating (jaarlijks en enkel voor minderjarigen): Dit formulier dient door de wettelijke vertegenwoordigers te worden ondertekend. Opgelet: de handtekeningen dienen te worden bekrachtigd door de gemeentelijke administratie!

Verzekeringen

De vergunning “BMB-vergunning pistecommissaris” bevat een persoonlijke ongevallenverzekering en een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid die je tijdens je aanduiding voor de BMB -en Motorsport Vlaanderen- manifestaties ingeschreven op de BMB/Motorsport Vlaanderen-kalender dekt.

My FMB BMB

Partners

Back to top button