Supermoto

Superspannende finale van het Wereldkampioenschap supermoto tijdens de Superbiker van Mettet

Wie verovert komend weekend de titel van wereldkampioen supermoto 2023 en wint de Superbiker ? Om het antwoord op deze vraag te kennen, is het circuit Jules Tacheny in Mettet vanaf vrijdag 6 oktober the place to be!

Slechts 3 luttele WK punten scheiden de Duitser Marc-Reiner Schmidt en de Oostenrijker Lukas Höllbacher. De Fransman Thomas Chareyre volgt op 42 punten van de WK leider.

Marc-Reiner Schmidt kan in Mettet bovendien niet enkel de WK titel veroveren maar ook voor de 6de keer de Superbiker winnen en zo de absolute recordhouder worden wat betreft het aantal overwinningen dat hij nu nog moet delen met de Fransman Stéphane Chambon.

De S1GP manches worden gescheiden van de Superbiker manches. De beste 15 rijders in de S1GP-eindstand worden geselecteerd voor de Superbiker finale.

Belgen

In het WK (en hopelijk ook de Superbiker finale) hebben we een aantal rijders die ons land vertegenwoordigen. De best geklasseerde is Romain Kaivers die op een 9de plaats staat in de WK stand. Op een 12de plaats is er thuisrijder Romeo Fiorentino die in het Rookie klassement 5de staat. Daarnaast staan ook Nicolas Vandommele, Nils Vandeberg, Nicolas Decaigny én Moto2 rijder Barry Baltus op de entry list S1GP. Er is ook een manche van het Europees kampioenschap junior met onze jonge landgenoot Maimonte Mattia aan de start.

Links:

Tickets en alle info: www.superbiker.com

Lees ook: Niet te missen : de Superbiker & het WK Supermoto van 6 tot 8 oktober 2023 in Mettet – FMB BMB (fmb-bmb.be)

Partners

Back to top button