Supermoto

Niet te missen : de Superbiker & het WK Supermoto van 6 tot 8 oktober 2023 in Mettet

De Superbiker van Mettet 2023 belooft een historisch evenement te worden, want het wordt gekoppeld aan de finale van het Wereldkampioenschap Supermoto! Er is actie op elk niveau, van de hoofdklasse tot de Junior Superbiker, van de Freestyle en Stuntshows tot het After Race Festival en zelfs het eerste loop evenement op het circuit.

Meer dan ooit THE place to be !

De Mettet Superbiker heeft zijn strepen verdiend als de grootste Supermoto-race ter wereld en dat is nog nooit zo waar geweest als in 2023. De 36ste editie van het evenement wordt gekoppeld aan de Grote Prijs van België, de finale van het Wereldkampioenschap Supermoto S1GP. Hoe gaat dit in zijn werk? De S1GP manches worden gescheiden van de Superbiker manches. De beste 15 rijders in de S1GP-eindstand worden geselecteerd voor de Superbiker finale.

De organisatie is hard aan het werk om rijders en toeschouwers zoals elk jaar een kwaliteitsvol onthaal te bieden. Het evenement van 2022 was een groot succes (recordaantal inschrijvingen en bezoekers) en de editie van 2023 zal onvergetelijk worden. Het kan ook historisch worden: Marc-Reiner Schmidt, ongeslagen sinds 2018, kan de grootste Superbiker-winnaar worden als hij voor de zesde keer wint. Vorig jaar evenaarde hij het record van Stéphane Chambon met vijf overwinningen.

Mettet kroont de wereldkampioen 2023

Het S1GP Supermoto Wereldkampioenschap bestaat uit zes GP’s, waarvan België de laatste is. Elk weekend zijn er 81 punten te verdienen. Er zijn er nog twee te gaan, in Catalonië (16-17 september) en Mettet (7-8 oktober). Kampioenschapsleider Marc-Reiner Schmidt heeft 28 punten voorsprong op Lukas Hollbacher en 51 punten op Thomas Chareyre. Alle scenario’s zijn nog mogelijk, maar het is waarschijnlijk dat de wereldtitel wordt beslist in Mettet. Reden te meer om naar het evenement te komen kijken!

Actie op het asfalt maar ook in de lucht

De beste FMX freestyle-rijders zullen jong en oud verrukken met hun adembenemende luchtacrobatiek. Zoals elk jaar zullen een aantal van de beste rijders van de wereld present zijn. De volgende rijders zijn al bevestigd:

  • David Tharan: een uitstekende Franse freestyler op… een quad!
  • Mat Rebaud: de Zwitserse wereldkampioen op …een elektrische motor!
  • Gilles Dejong: het Belgische natuurtalent, een bekend gezicht op de Superbiker.

Op stuntgebied zullen we het meesterschap en de buitengewone vaardigheid van de Litouwers Nerijus Malinauskas en Virgilijus Diksas kunnen bewonderen.

Nieuw: lopen op het Superbike parcours

Er wordt dit jaar een loopwedstrijd georganiseerd op vrijdag 6 oktober om 18.15 uur voor alle hardloopliefhebbers, sportievelingen op zoek naar ongewone routes, nieuwsgierigen en rijders die het Superbiker parcours al lopend willen ontdekken. Er worden twee afstanden aangeboden: 6 km (3 ronden) of 12 km (6 ronden). Inschrijven kost €10 per persoon en kan via het online inschrijfformulier of op de dag zelf. Deelname is gratis voor rijders die deelnemen aan de Superbiker. Ook wandelaars zijn welkom, hoewel hun wandeling uiteraard niet getimed zal worden.

Party time met het After Race Festival

Voor het 3de achtereenvolgende jaar verwelkomt de Superbiker toeschouwers, rijders en geïnteresseerde buitenstaanders (zonder toegangsticket), om te komen feesten in het hart van het Circuit Jules Tacheny. Vanaf 20.30 uur op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober zullen een aantal DJ’s de handen uit de mouwen steken om te zorgen voor een geweldige party. Twee foodtrucks zullen aanwezig zijn om zowel kleine als grote honger te stillen. Meer info: https://afterrace.be/

Voorverkoop

Tickets zijn zijn verkrijgbaar bij Ticketmaster en kunnen ook worden gekocht bij alle verkooppunten en op de website van Night &Day.

Partners

Back to top button