Snelheid

BeNeLux trophy Hengelo: dubbele winst voor SBK thuisrijder Thijs Peeters, IRRC rijders domineren SSP

Traditiegetrouw komen op de stratenraces, die meetellen voor de Benelux Trophy, heel wat ‘road racers’ aan de start. De #Hamove uit het Gelderse Hengelo vormt daarop geen uitzondering.

De vele IRRC-piloten nemen de qualifs en races voor de Benelux Trophy Supersport als extra trainingsmeters voor hun wedstrijden. dat zorgde er ook voor dat Jef Van Calster, kandidaat voor de eindzege in de Benelux, last minute, niet aan de start kon verschijnen met de boodschap, ‘het deelnemersveld zit vol’. Op zaterdag won Marek Cerveny, op zijn snelle Triumph Next Generation, voor Derek Mc Gee en thuisrijder Ilja Caljouw van het Performance Racing Achterhoek team. Verder volgden Frotscher en Elias Van Roekel. Op zondag, zonder Cerveny, won Mc Gee voor Caljouw en Kevin Mos van het Nelon Racing Team. Verder volgden Van Roekel en de Zwitser Mathieu Pauchard. Van de weinige regelmatige deelnemers aan het Benelux Trophy kampioenschap scoorde Wouter ‘Woutje’ De Cooman (7-10) de meeste punten.

Superbike

Ook veel ‘newcomers’ bij de Superbikes, waar met Luca Salvadori ook een ster uit de laars aan de start stond. Een blakende zomerzon kregen de 1000cc rijders op zondag over zich heen in beide races. Beide races, de openingswedstrijd met heel wat IRRC-sterren en de herneming met een afgeslankt startveld, kregen mooie duels met in race 1 het duel tussen Thijs Peeters en Luca Salvadori. Mooi kijkstuk, tot Salvadori het voor bekeken hield en zijn Duc binnen reed richting paddock. In race 2 koos streekrijder Peeters al snel het hazenpad en nu was de strijd tussen Yan Ancia en Côme Geenen meer dan het bekijken waard. Toen Geenen zich verremde in de molenbocht, bij start-finish, leek Ancia het laken naar zich toe te trekken, maar meter na meter knabbelde het Waaltje aan zijn achterstand om uiteindelijk Ancia nogmaals te remonteren. De veer was nu gebroken bij de Limburger die eieren voor zijn geld en de derde podiumplaats verkoos. Voor Geenen, die voor het eerst in Hengelo startte een puike prestatie. De podia in Hengelo: Race1, Peeters-David Datzer-Geenen, Race2, Peeters-Geenen-Ancia. Van de rijders die uiteindelijk voor de titel strijden was er de grote overwinnaar Thijs Peeters (1-1), terwijl Yan Ancia (5-3) en Bram Lambrechts (7-4) op het stratencircuit de schade beperkten.

Tekst en foto’s : Jan Vermeer – Meer foto’s op de BeNeLux Trophy Facebook pagina

Partners

Back to top button