Motorcross

Liam Everts na zijn overwinning in Portugal: “Het soort weekend waar je van droomt!”

Op het drassige, lastige circuit van Agueda konden de meeste van zijn rivalen niet voorkomen dat ze fouten maakten. Liam Everts daarentegen maakte vrijwel geen fouten en won beide reeksen van de Portugese Grand Prix op indrukwekkende wijze.

Al op zaterdag maakte Liam Everts indruk met zijn meesterschap in een chaotische kwalificatie race die veel van de toprijders in de MX2-klasse in moeilijkheden bracht. Met zijn eerste pole van het seizoen op zak staat onze landgenoot zondag aan de start in de hoop dit huzarenstukje te herhalen. En hoe! Niemand was in staat om de KTM-rijder onder druk te zetten tijdens de twee races van de GP van Agueda. Een dubbele reekszege die indruk maakte op veel waarnemers. Natuurlijk was het een succes in heel zware omstandigheden, net zoals vader Stefan, die ook formidabel was in dergelijke omstandigheden.

Na deze 5de GP van het seizoen en na twee overwinningen op rij in Italië en Portugal staat Liam Everts nu 3de in het voorlopige WK MX2-klassement, ondanks zijn afwezigheid in Argentinië bij aanvang van het seizoen.

Liam Everts: “Dit is precies het soort weekend waar je van droomt,” vertelde een trotse Liam Everts op zondagavond. “Alles gaat zoals jij het wil en je kan in je eigen bubbel blijven, je concentreren op jezelf, je machine en het circuit. Dat gebeurt niet vaak. Maar mij overkwam het dit weekend. Het was een zware dag, echt zwaar. Ze zeggen dat je een kampioenschap wint op moeilijke dagen, maar voor mij was deze uitstekend! Ik weet dat er ongetwijfeld nog meer moeilijke dagen zullen komen, maar zondag 5 mei 2024 in Agueda blijft iets heel speciaals voor mij.

Tekst: mxmag.be
Foto’s: Infront Moto Racing

Partners

Back to top button