Snelheid

De nieuwe WBB Challenge serie is gelanceerd

Na talrijke weken van voorbereiding werd de WBB Challenge 2023 tijdens de RAC Trophy gelanceerd op het circuit Jules Tacheny van Mettet.

Met 2 last-minute afmeldingen ging de Challenge van start met een deelnemersveld van 28 rijders.

Q1 op zaterdag begon al goed, alle aanwezige rijders verbeterden hun tijden t.a.v. de vorige circuitdagen.
Geheel in de geest van deze nieuwe formule verbeterde iedereen zich op zijn eigen niveau.

In Q2 werd de druk opgevoerd en pakte Raphael Gerein de pole position met een tijd van 1.07,505, waarmee hij de beste SBK-rijder was. De eerste rij werd vervolledigd door Michael Adam in 1.07,697 en Tonino Sabia in 1.08,282. De SSP-coureurs waren ook in vorm, met Maxence Doclo-Chiry als vierde algemeen en eerste SSP met een prachtige 1.08.498, op de voet gevolgd door Quentin Dellacherie in 1.08.682 en Tony Leblanc in 1.08.733.

Race 1

Maxence Doclot-Chiry en Thibaut Rubin (8e snelste kwalificatietijd) maakten een valse start, klaar om toe te slaan toen de lichten uitgingen….. en kregen na de race 3 strafplaatsen. Raphael Gerein miste zijn start een beetje, maar werkte hard om terug te klimmen in het klassement en won uiteindelijk met 10 seconden voorsprong op Michael Adam en Tonino Sabia, het SBK-podium.

In de SSP-klasse streden Maxence en Tony om de eerste plaats, maar Quentin Dellacherie viel uit terwijl ook hij streed voor het SSP-podium. Na het opleggen van strafpunten ging de eerste plaats naar Tony Leblanc, gevolgd door Bastien Van Vaerenbergh en Benjamin Dehanne.

Race 2

Deze keer was het Tonino Sabia die de prijs moest betalen voor een jumpstart vastgesteld door de koersdirectie. Raphael Gerein pakte met zwier zijn 2de overwinning voor Tonino, die 3 plaatsen terugviel in het algemeen klassement maar wel de 2e plaats behield in de SBK, voor Alexandre Tomballe.

Aan de SPP-kant scoorde Tony Leblanc ook een 2de overwinning op rij, voor Maxence Doclot-Chiry en Thibaut Rubin.

In het algemeen klassement en het SBK-klassement domineert Raphael, met Tony Leblanc aan de leiding in SSP,

De volgende wedstrijd staat al gepland op 08 en 09 juli in Carole.

De organisatie is al druk bezig met de voorbereidingen voor het kampioenschap van 2024, dus iedereen die informatie wil over het seizoen 2024 kan contact opnemen met de club via info@wbb-racing.be

Meer info op www.wbb-racing.be

Partners

Back to top button