Motorcross

Halve finale EMX65 en EMX85 in Axel: het verslag van de BMB afgevaardigde

Na de kwalificatierondes in Lommel, Denemarken, Duitsland en Slovakije mochten in Axel 6 BMB rijders bij de 65cc en 5 rijders 85cc zich proberen te plaatsen voor de finale in Loket.

Op woensdag voor de wedstrijd in Axel riep coach Yves Devlaminck alle deelnemers nog eens bijeen in Eersel om nog eens duchtig de pees erop te leggen richting Axel.

Op zaterdag waren er de kwalificaties en al onze vergunninghouders wisten zich rechtstreeks te plaatsen voor de wedstrijd van zondag. Ze hadden daar zelfs geen Last Chance qualifying voor nodig.

EMX65cc

In 65cc konden 3 van onze vergunninghouders zich plaatsen voor Loket, namelijk Torre Van Mechgelen met een 7de plaats in de eindstand. De Thaise Brit Brian Gyles wist de 14de plaats te bemachtigen en Noam Mezzavilla werd, na 2 soliede reeksen 17de in de eindstand. Zani Vanoirbeek kende mechanische pech in de eerste reeks. Hierdoor kwam hij niet verder dan de 24e plaats in de eindstand. Hij zal moeten rekenen op een wildcard voor deelname in Loket. Hetzelfde geldt voor Vital Vannooten en Matto Vertonghen.

EMX85cc

In 85cc hebben we ook 3 BMB’ers die zich kwalificeerden voor Loket. Jarne Bervoets won de wedstrijd in Axel. In de eerste reeks kwam hij van allerlaatste naar de 2de plek. De 2de reeks werd door hem autoritair gewonnen. Hij is in Loket toch wel één van de favorieten voor de Europese titel.

Onze Oostenrijkse Belg Moritz Ernecker plaatste zich ook dankzij een 8ste plaats in totaal. Tom Dukerts, die gehinderd wordt door een blessure, kon zich toch plaatsen dankzij een 17de plaats. Vince Van Hoof en Victor Leppälä (Fin maar Belgische licentie) moeten rekenen op een wildcard vanwege de promotor.

Voor de finale op 16 juli in Loket verwachten we toch een podium in 85cc met Jarne Bervoets. Ook Torre Van Mechgelen zou in staat moeten zijn om richting podium te rijden. Verder hopen we op nog enkele top 10 plaatsen. Het belangrijkste blijft natuurlijk een veilig verloop van de finalewedstrijd.

Wat wel zeker is, zowel voor de rijders die de finale haalden als deze die de finale dienen te missen; de opgedane ervaring om op diverse circuits, race-omstandigheden, onder druk te crossen zal zeker positieve gevolgen hebben op het niveau van de rijders.

Op naar Tsjechië !

Robert Gielis – BMB afgevaardigde

Partners

Back to top button