Snelheid

WK Endurance: Team Yamalube YART en Team AVIOBIKE by M2 Revo winnen in Spa

Het Yamalube YART Yamaha WK Endurance Team heeft de 8 uur van Spa Motos gewonnen, de tweede manche van het FIM Wereldkampioenschap Endurance.

Vanaf de pole positie behaalden rijders Niccolò Canepa, Marvin Fritz en Karel Hanika hun tweede opeenvolgende overwinning op het Circuit van Spa-Francorchamps en komen zo tot op één punt van Team Yoshimura SERT Motul in de race om de EWC WK-titel 2024.

Team Yoshimura SERT Motul pakte de tweede plaats en Tati Team Beringer Racing maakte het EWC-podium compleet. De Aviobike by M2 Revo Aprilia zegevierde in de Superstock-klasse, voor National Motos Honda en Team 33 Louit April Moto.

Pech voor de Belgische teams

Een wedstrijd om snel te vergeten voor het BMW Endurance van Werner Daemen. Markus Reiterberger profiteerde van de superieure topsnelheid van zijn BMW om in de openingsronde naar de eerste plaats te rijden op het lange rechte stuk van de Kemmel. Het team werd echter gedwongen om zijn #37 uit de wedstrijd te halen vanwege een hardnekkig olielek, dat bijdroeg aan de crash van Sylvain Guintoli bij het uitkomen van het tweede deel van de rechterbocht ‘Bruxelles’ om 16.20 uur.

Ook het KM99 team van Mario Kupper kon de verwachtingen niet inlossen. Zij eindigden 16de.

BeNeLux Trophy

De rijders van de BeNeLux Trophy hebben twee dagen lang mooie en spannende races gezorgd. Het SBK-trio Bijsterbosch-Geenen-Lambrechts was beide races de baas en zette een ongelooflijke prestatie neer, ver weg van de rest.

In de SSP-categorie was Jef Van Calster opnieuw uitzonderlijk, voor Romain Louppe en Wes Kleinfeld.

De organisatie liet weten ook volgend jaar de BeNeLux trophy op het programma te willen opnemen.

Bijna 10.000 toeschouwers op het circuit

Deze nieuwe formule van een race over 8 uur heeft de teams, de rijders en ook de toeschouwers volledig tevreden gesteld. Het publiek kon de start en de finish van de race op dezelfde dag meemaken, terwijl ze konden genieten van de vele randanimaties.

Vooral de Highline-optredens van Louise LENOBLE en Camille LE GUELLAUT wisten de toeschouwers te boeien toen ze het circuit op een koord overstaken. Net als de prestaties van de twee stuntrijders Sara Aydin en de aantrekkelijke shows van Sarah LEZITO, de koningin van de stunts, die het publiek in de Fan Zone in vuur en vlam zette. Hartelijk dank aan de koersdirectie, de stewards, de partners en alle anderen die hebben geholpen om van dit evenement zo’n succes te maken. We kijken uit naar volgend jaar!

Tekst: PHA Organization
Foto’s: Jan Vermeer

Foto’s: FIM Endurance World Championship:

Foto’s BeNeLux Trophy:

Partners

Back to top button