Snelheid

Alles wat je moet weten over het EWC 8 hours of Spa Motos 2024

Het Ardeense circuit van Spa-Francorchamps is opnieuw de gastheer van de tweede wedstrijd van het World Endurance Championship, na haar comeback twee jaar geleden op de WK Endurance kalender. De 8 Hours of Spa Motos wordt dit jaar verreden in een nieuwe tweedaagse compacte format. De vrije trainingen en kwalificaties vinden plaats op vrijdag 7 juni. De wedstrijd over 24 uur (edities 2022 en 2023) wordt vervangen door een endurance sprint, met start Le Mans op zaterdag 8 juni om 13.00 uur en de aankomst 8 uren later om 21.00 uur.

De aankondiging van dit nieuwe 8-uurs format, identiek aan dat van Suzuka in Japan in juli, werd goed onthaald door alle coureurs. “De 8-uursraces zijn een andere filosofie”, zegt Jeremy Guarnoni, een van de rijders van het Belgische KM99-team. Je kan nerveuzer zijn en, zoals we al in Suzuka konden merken, kunnen er meer fouten worden gemaakt. Maar het zal goed zijn, minder zwaar voor de rijders, maar wel moeilijker voor de teams die heel snel zullen moeten kunnen tanken.”

Een weekend vol entertainment!

Om de feestelijke sfeer van dit uitzonderlijke evenement kracht bij te zetten, worden er tijdens het weekend twee concerten gehouden. Het eerste concert, met Cherry & The Bomb, vindt plaats op vrijdag na de kwalificatie, en het tweede net na de finish op zaterdag, met Kill the Princess.

Het animatie dorp en het podium zullen nu grenzen aan de paddock, die open is voor het publiek, waardoor toeschouwers de kans krijgen om het weekend van dichtbij mee te beleven samen met de rijders. Tijdens het weekend staan er verschillende Highline-shows op het programma met Benoit Brume, wereldrecordhouder in deze discipline.

Daarnaast zullen alle motoren die deelnemen aan de 8 uur van Spa op woensdag 5 juni te zien zijn in de parade vertrekkend vanop het Circuit van Spa-Francorchamps naar Malmedy . Op de Place de Malmedy zullen alle rijders aanwezig zijn voor een meet-and-greet met de fans en een handtekeningen sessie. De parade start om 16.00 uur en de handtekeningensessie duurt van 16.30 tot 18.00 uur.

In proloog zullen er 2 races zijn van de BeNeLux Trophy Supersport- en Superbike. De eerste race staat gepland op vrijdag om 15:30 uur en de tweede voor zaterdagochtend om 10:00 uur.

WK Stand na Le Mans:

Meer info:

Partners

Back to top button