Snelheid

37 teams klaar voor de strijd op het circuit van Spa-Francorchamps!

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente WK Endurance teams, gaan het Ardeense circuit op voor de 8 uur van Spa Motos. De ‘Le Mans’-start wordt gegeven door onze voormalige wereldkampioen endurance, Stephane Mertens, nu zaterdag om 13.00 uur.

Van 7 tot 8 juni vindt op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps in België de tweede ronde van het EWC-seizoen 2024 plaats, de eerste 8-uursrace van het seizoen.

Het belooft weer een race te worden die je niet mag missen. Het deelnemersveld zal opnieuw hoogstaand zijn, met niet minder dan 13 rijders die één of meer FIM Endurance World Championship-titels hebben gewonnen.

Loris Cresson koestert hoop in eigen land: De Belgische ster Loris Cresson draagt de hoop van de natie op zijn schouders en zal zijn uiterste best doen om op eigen bodem te winnen met het BMRT3D Maxxess Nevers Team, dat in 2024 is overgegaan van Superstock naar de Formula EWC-categorie. Het team heeft ook de Belgische rijder Vincent Lonbois aangetrokken als teammaat van Loris Cresson en Julien Pilot.

KM99 mikt op de top: Net als Cresson en Lonbois bereidt het KM99-team zich voor om de Belgische vlag te hijsen tijdens de 8 uur van Spa Motos. Het team uit Luik bestaat voor 100% uit Franse rijders, allemaal sterren van de discipline, met Randy de Puniet, Florian Marino en Jérémy Guarnoni, winnaars in Spa in 2022.

BMW mikt op een een-tweetje in Spa: Nadat het BMW Motorrad World Endurance Team van Werner Daemen in 2022 de titel in Spa veroverde, mikt het met Illya Mykhalchyk, Marcus Reiterberger en 2024-nieuwkomer Sylvain Guintoli opnieuw op een thuisoverwinning.

Meer info en tickets: https://www.spamotos.com/

Lijst deelnemers

Partners

Back to top button