Snelheid

Belgian Twins en BK Zijspannen in actie op het TT circuit van Assen

Tijdens het Ducati Club Race in Assen kwamen op 19, 20 en 21 mei ook de rijders van de BTT en de zijspan teams in actie om te strijden voor BK punten. Een mooi deelnemersveld met vooral Supertwin machines aan de start leverden puik werk door spannende races af te leveren.

Bij de Stocktwin 650 zagen we tweemaal een identiek podium met Stefan Evers-Jerome Varlet-Christophe Carlier. Na drie weekenden, zes races, tellen Varlet en Nederlander Evers hetzelfde aantal punten, waarbij beiden in de races in Assen binnen de seconde na elkaar over de finish kwamen. Het belooft een spannend jaar te worden bij de Stocktwins. Carlier van zijn kant wipt over Eddy Takkenkamp naar de derde stek in de tussenstand van het Belgisch kampioenschap, maar heeft slechts enkele tellers voorsprong op noorderbuur Takkenkamp.

Bij de Supertwins won Ferre Fleerackers tweemaal voor Sander Claessen, waarbij deze laatste wel ruim leider blijft in de BK tussenstand, voor Fleerackers en Kenny Meersman die tweemaal op het derde trapje van het erepodium mocht staan. Onder een mooie en warme zon en ook onder het toeziend oog van heel wat toeschouwers, -die van het lange weekend gebruik maakten, bikkelden heel wat rijders voor plaats winst. Of het nu in de top tien was of verder in het veld, er werd fiks strijd geleverd.

Belgisch kampioenschap Zijspannen

Bij de zijspannen was er mooi volk met enkele WK-deelnemers op de lichte en snelle 600cc spannen. Zij overklasten dan ook de rest. Het podium in Race 1, met winnaars Kershaw/Charlwood, voor Streuer/Kolsch en Cable/Richardson in de openingsrace op zaterdag, terwijl het op zondag een volledig Angel-Saksich podium werd met Kershaw, Cable en Reeves/Wilkes. Renzo en Valé Van der Donckt scoorden een 6-5. Bij de 1000cc wonnen Talens/Claeys tweemaal voor Klok/Laudy en het Belgisch span van de Bushido Riders, Kurt Gusse en bakkenist Jonas Roets.

Tekst en foto’s: Jan Vermeer (meer foto’s op de BeNeLux Facebook pagina!)

Partners

Back to top button