Enduro

Antoine Magain op het podium van het WK enduro in Finland

De derde manche van het wereldkampioenschap Enduro vond plaats in Heinola, Finland. Twee Belgische rijders waren aanwezig, Antoine Magain (EndGP, E3) en Joël Delsupexhe (World Cup Open). Terwijl de verkenning op donderdag nog plaatsvond in zonnige omstandigheden, regende het op vrijdag met een temperatuur van 8°. De regen stopte echter op tijd voor de Supertest, waarin Antoine 17de werd. De Open categorie nam niet deel aan deze Supertest.

Zaterdag begon goed voor Antoine Magain, die de eerste Crosstest won voor alle grote namen in de EndGP. Alles vertrok sterk en werd 2de in de E3 en 7de algemeen, tot hij halverwege de wedstrijd meer dan 45 seconden verloor in de Endurotest door een mechanisch probleem. Teleurgesteld eindigde hij de dag als 4de in de E3 en 13de in de scratch. Joel Delsupexhe eindigde de dag op de 5de plaats in de Senior Open klasse.

Zondag verliep beter voor Antoine, die als 3de eindigde op het E3 podium en 10de in het EndGP scratch klassement. Joel Delsupexhe behaalde hetzelfde resultaat als de dag ervoor in de Senior Open klasse.

Nu op naar Skovde (Zweden) voor de 4de wedstrijd van het Enduro Wereldkampioenschap volgend weekend.

Tekst en foto: Christian Dejasse

Partners

Back to top button