Snelheid

Nieuwe organisator voor de 24H Spa EWC MOTOS 2023

Op dinsdag 18 oktober werd de 2023 editie van de 24H Spa-Francorchamps officieel voorgesteld in het museum van het circuit in de prachtige abdij van Stavelot. De wedstrijd zal volgend jaar in handen zijn van het organiserende team van Claude Michy, oftewel de mensen achter o.a. de Franse MotoGP manche. 

De 24H Spa-Francorchamps hoeven geen introductie, van 1973 tot 2003 waren de 24U van Luik, georganiseerd door RAC Junior de Liège, immers één van de meest prestigieuze wedstrijden op de endurance kalender. Na een gigantische verbouwing van het circuit van Spa-Francorchamps om de veiligheid voor motorrijders te verhogen, keerde het WK Endurance vorig jaar terug, met als kers op de taart een Belgisch getinte overwinning door het BMW Motorrad World Endurance team o.l.v. Werner Daemen.

Fanzone

Voor 2023 gaat de organisatie van het WK nog een stap verder met een prachtige kalender, en in het geval van Spa ook met een nieuwe team achter de organisatie. Er wordt niet enkel ingezet op een parade in het centrum van Malmedy, maar ook op een nieuwe fanzone met nog veel meer animaties, stuntshows, freestyle demo’s en concerten

Tickets

Wil je de actie van wel heel dichtbij beleven? De eerste 400 ‘early birds’ zullen voor de start mee de stargrid op kunnen om nadien de spectaculaire Le Mans start mee te maken vanop de tribune. De volgende 3000 tickets geven toegang tot de tribune voor de start 1 uur voordien tot 1 uur nadien. Zij die de volgende 4200 tickets weten te bemachtigen kunnen de eerste wedstrijduren beleven vanop de nieuwe tribune op de Raidillon.

Pistecommissarissen

De belangrijkste vrijwilligers tijdens een motorrace zijn ongetwijfeld de pistecommissarissen die instaan voor de veiligheid van de rijders. Zij zullen tijdens het volledige wedstrijdprogramma extra in de watten worden gelegd. Meer info volgt weldra.

Jos Driessen, BMB voorzitter: “Als voorzitter van de Belgische Motorrijdersbond ben ik erg blij te hebben vernomen dat er een nieuw partnerschap werd gesloten tussen de PHA Claude Michy Organisation en het Circuit van Spa-Francorchamps voor de organisatie van het 24H Spa EWC Moto Endurance World Championship, nadat dit prestigieuze evenement dit jaar opnieuw werd gelanceerd. Met hun lange ervaring als organisatoren van de MotoGP de France zijn Claude Michy en zijn team ongetwijfeld de beste formule voor de verdere ontwikkeling van dit evenement op wat het mooiste circuit ter wereld blijft (en steeds zal blijven!). De enorme inspanningen die het Circuit van Spa-Francorchamps de voorbije jaren heeft geleverd om dit circuit opnieuw op het hoogste niveau voor de motorsport te positioneren, getuigen hiervan. Bovendien zal het circuit in de komende jaren de kwaliteit van het circuit en de installaties blijven verbeteren om, dat is in ieder geval mijn persoonlijke droom, op een dag niet alleen een WK Endurance, maar ook een WK Superbike of zelfs MotoGP te zien. De bond zal steeds aanwezig zijn om haar steun en expertise in te brengen bij de realisatie van deze projecten. Tot slot bedank ik de CEO van het circuit, Amaury Bertholomé, en de nieuwe organisator, Claude Michy, van harte voor de terugkeer van Spa-Francorchamps op het hoogste niveau van de motorsport en wens hen alle succes dat ze verdienen.”

Meer info: https://www.24hspamotos.com

Geef een reactie

Partners

Back to top button