Speedway

Superbiker Mettet: niet enkel supermoto, maar ook Speedway

Dit jaar werd voor de 35ste keer de Superbiker verreden in Mettet. Zoals steeds kwamen er honderden supermoto piloten aan de start. Maar ook de speedway piloten waren met 30 rijders van de partij. Verschillende nationaliteiten (Belgische, Engelse, Deense, Poolse, Duitse) en niveaus (van beginneling tot internationaal) waren vertegenwoordigd.

Tijdens de 3 dagen hebben onze jongens demo’s gegeven die erg gewaardeerd werden door het publiek. In 2019 hebben wij de toelating gekregen om een speedwaybaan aan te leggen waarvoor onze dank aan Dhr. Freddy Tacheny , Dhr. Michel Wanty, Dhr. Michel Fievet en Dhr. Heikki Sermon.

Samen met de firma Wanty hebben wij op 1 jaar een mooie speedwaybaan aangelegd welke voldoet aan de FIM normen. Het is een primeur voor Belgiê om maandelijks te kunnen trainen.

Ook is deze baan uiterst geschikt voor opleidingen te geven. Zo worden er ook maandelijks try-out dagen georganiseerd . Onder begeleiding van een gediplomeerd instructeur worden in kleine groepen de mensen de basistechnieken bijgebracht. Sinds het begin zijn er al 11 nieuwe piloten gestart die regelmatig aan de trainingen of zelfs enkele wedstrijden mee doen. Er is een steeds groter wordende interresse in onze sport, wat op een interessante toekomstige ontwikkeling laat hopen.

Voor inlichtingen kan u zich wenden tot Willy Kennis – tel 0477 232 152 –  of email: willy.kennis1@gmail.com

Nieuwe data vindt u op de facebookpagina van Willy Kennis Training & Try-outs

Geef een reactie

Partners

Back to top button