Snelheid

Nieuw Belgisch team en Belgische rijder in het WK Endurance 2023

Gisteren werd in het museum van het circuit van Spa-Francorchamps het nieuwe Belgisch team, KM-99 voorgesteld dat zal deelnemen aan alle wedstrijden van het Wereldkampioenschap Endurance 2023. Het nieuwe KM99-team geleid door Mario Kupper, Gaëtan Schyns en de DG Sport Family, steekt zijn ambities voor het FIM EWC van 2023 niet onder stoelen of banken: een plaats in de top 5 algemeen en een mooie resultaten tijdens de vier wedstrijden van het WK. Om deze ambities van het #99 Yamaha R1 team te kunnen waar maken, werden al twee rijders officieel bevestigd: de Belg Bastien Mackels en de Fransman Florian Marino…

Deze kans om onder Belgische kleuren te rijden was duidelijk de aanleiding toen Bastien Mackels zijn keuze maakte… “Het is geweldig dat Mario Kupper en Gaëtan Schyns de beste Belgische troeven hebben bijeengebracht om dit avontuur op het hoogste niveau aan te vatten”, aldus een Bastien Mackels die zoals altijd erg gemotiveerd is. Als je de verschillende onderdelen van het team analyseert, kan je het meer dan reële potentieel van KM99 alleen maar toejuichen. Dit soort uitdaging is een grote motivatie voor mij. Ik weet nu al dat ik deze winter gebruik zal maken van het feit dat het team dicht bij mijn huis is gevestigd om vaak naar de motor te gaan kijken en de temperatuur op te nemen. Natuurlijk weten we dat endurance een complexe discipline is. Een Belgisch team met dergelijke elementen, een kwalitatief bandenpartnerschap en een ongeëvenaarde motivatie kan aanspraak maken op een top 5 of zelfs een podiumplaats. En je mag erop rekenen dat we niet de minste kans door onze vingers zullen laten glippen om aawezig te zijn in de top van het klassement.”

“Voor een Waalse ploeg was de wens om een goede Belgische rijder te integreren vanaf het begin aanwezig, geeft Gaëtan Schyns, Team-Eigenaar van KM99, toe. Dit is niet altijd gemakkelijk te bereiken. En toch, met Bastien was het overduidelijk. We wisselden ideeën uit voor en na de Bol d’Or, en de rest volgde bijna vanzelf. Een rijder wil wedstrijden winnen, wil goed materiaal hebben, en in het geval van ons team begreep Bastien de aard van onze investering. Hij is een vechter die nooit opgeeft, en dat past goed bij ons. Dit project werd in drie jaar opgebouwd, wat de rijders zeker het nodige vertrouwen zal geven. Perfect…”

We hebben een structuur opgezet die niets aan het toeval overlaat, met monteurs, ingenieurs en veringsspecialisten uit het WK Superbike”, legt Mario Kupper, teammanager van KM99, uit. Streven naar de wereldtitel is in feite een doel voor de middellange termijn. Er zijn zoveel elementen die nodig zijn om dit te bereiken. Voor dit eerste jaar in het FIM EWC wilde ik kunnen rekenen op de diensten van Florian Marino. Hij was zelfs de eerste keuze van het team! Ik had de kans om twee jaar geleden met hem te werken, hij is nog steeds een jonge, ambitieuze, snelle rijder. Bastien is een logische keuze, want de ploeg is Belgisch en Waals en de aanwezigheid van een Belgische rijder is logisch. De pensionering van Xavier Simeon maakte het er niet makkelijker op, maar na overleg met Bastien kwamen we snel tot een akkoord. We hadden in 2017 ook al samengewerkt, wat resulteerde in een World Superstock titel. Net als bij Florian zijn de banden sterk en is het geheel veelbelovend…”

Geef een reactie

Partners

Back to top button