E-bike

Nieuw E-bike festival op 11 juli in Bergen

De markt voor elektrische fietsen is booming met ook vele sportliefhebbers geïnteresseerd in deze nieuwe vorm van duurzame mobiliteit. De Royal Mons Auto Moto Club, tracht bij de organisatie van al haar activiteiten steeds de impact op de natuur te beperken, en ondersteunt volop de overgang naar elektromotoren.

De club organiseert op zondag 11 juli haar eerste E-bike festival volledig in het teken van het elektrisch mountainbiken.

Op het programma, vanaf 13 uur, een enduro wedstrijd met een verbindingslus van 5 km en 4 speciale getimede etappes uitgestippeld op de teril van Ciply en in het bos ernaast. Elke speciale etappe moet 5 keer binnen de 3 uur worden afgelegd.

Drie categorieën staan er aan de start: E-bikes met een maximale snelheid van 25 km/u, E-bikes met een snelheid tot 45 km/u en de Proto (open) klasse.

Een geweldige show en een wedstrijd die voor iedereen toegankelijk is!

De wedstrijd in Bergen staat op de kalender van de BMB E-bike challenge 2021 en elke bezitter van een elektrische mountainbike die eens van een wedstrijd wil proeven, wordt uitgenodigd om deel te nemen.

Het inschrijfgeld bedraagt € 20 voor de dagvergunning (verzekering) en € 5 lidgeld van Royal Mons Auto Moto Club. Alle BMB sportvergunningen zijn bovendien geldig en zij nemen dus volledig gratis deel.

Naast het wedstrijdgebeuren zullen verschillende dealers uit de regio op de teril van Ciply aanwezig zijn en zullen de toeschouwers gratis verschillende E-bike  modellen kunnen testen.  Een ideale gelegenheid om de geneugten van deze nieuwe mountainbike discipline te ontdekken, op een mooi off-road parkoers en in veilige omstandigheden.

Meer info: www.rmamc.be
E-mail: info@rmamc.be

Wedstrijdinfo en inschrijvingsformulier. Klik hier.

Partners

Back to top button