E-bike

Belgisch kampioenschap EX1-bike bestaat uit 10 wedstrijden in 2024

Afgelopen woensdag kwam de BMB werkgroep E-bike bijeen ter voorbereiding van het seizoen 2024. Goed nieuws voor de bezitters van de zwaarste E-bike klasse (EX1) want zij krijgen liefst tien wedstrijden voorgeschoteld om uit te maken wie de Belgische kampioen 2024 wordt!

In 2024 worden er nog 3 klassen voorzien, de EX1 klasse voor de E-bikes zonder pedalen en tot max 100 kg (vb. Sur-ron light bee, Qulbix Q140, LMX 56,…), de EX2 klasse voor E-bikes met pedalen tot 40 kg en de EX3-bike klasse met pedalen tot 34 kg. Er wordt geen onderscheid meer gemaakt in snelheid begrenzing.

Zie schema:

E-bike kalender 2024

Er zullen in samenwerking met VMCF 10 wedstrijden voor de EX1 klasse worden georganiseerd telkens in het zaterdagprogramma van de VMCF Motocross wedstrijden. Op zondag 28 april zullen in Bergen alle 3 klassen rijden (EX1, EX2 en EX3) in het kader van de FIM World Cup EX-bike. Deze wedstrijd telt dus ook mee voor het Belgisch kampioenschap. De mogelijkheid om nog extra wedstrijden toe te voegen waar alle klassen zullen worden voorzien wordt nog verder onderzocht.

E-bike vergunning 2024

Je kan aan de wedstrijden deelnemen met een BMB E-bike jaarvergunning, een BMB E-bike vergunning 1 manifestatie of een BMB jaarlijkse sportcompetitie vergunning uit eender welke discipline. Ook de motorcross vergunningen van VMCF, VLM, MCLB, AMPL,FPCNA zullen geldig zijn.

Met de BMB E-bike jaarvergunning kan je bovendien niet enkel aan de wedstrijden deelnemen maar ben je ook verzekerd op training in gans Europa (24u/24u) en dit voor de prijs van 130 EUR (Motorsport Vlaanderen).

Partners

Back to top button