E-bike

Belgisch kampioenschap E-bike uitgebreid naar 14 wedstrijden!

Het lijkt erop dat 2024 het jaar van de doorbraak van de elektrische motoren en E-bikes zal worden. En ook onze organisatoren willen op deze trend inspelen. MC Lille voegde 3 wedstrijddata toe op hun circuit de Breugelheide in Lille terwijl KV Ostend MS besliste toch een nieuwe organisatie te doen in het sportdomein de Sportschorre van Oostende.

Bovendien zullen tijdens deze 4 organisaties de EX2 en EX3 klassen op het programma staan zodat zij samen met de wedstrijd in Bergen 5 wedstrijden aangeboden krijgen die meetellen voor het Belgisch kampioenschap EX2 en EX3.

KV Ostend MS liet wel weten momenteel enkel de klassen EX2 en EX3 te voorzien en onderzoeken de mogelijkheid om later ook nog de EX1 klasse toe te voegen.

Met de toevoeging van deze 4 wedstrijd zal de volledige BMB E-bike kalender bestaan uit liefst 14 wedstrijden met 13 voor de EX1 bike klasse en 5 voor de EX2 en EX3 klassen.

De EX1 klasse is de zwaarste klasse voor E-bikes zonder pedalen en tot max 100 kg (vb. Sur-ron light bee, Qulbix Q140, LMX 56,…), de EX2 klasse voor E-bikes met pedalen tot 40 kg en de EX3-bike klasse met pedalen tot 34 kg.

E-bike vergunning 2024

Je kan aan de wedstrijden deelnemen met een BMB E-bike jaarvergunning, een BMB E-bike vergunning 1 manifestatie of een BMB jaarlijkse sportcompetitie vergunning uit eender welke discipline. Ook de motorcross vergunningen van VMCF, VLM, MCLB, AMPL,FPCNA zullen geldig zijn.

Met de BMB E-bike jaarvergunning kan je bovendien niet enkel aan de wedstrijden deelnemen maar ben je ook verzekerd op training in gans Europa (24u/24u) en dit voor de prijs van 130 EUR (Motorsport Vlaanderen).

Partners

Back to top button