Belgian Endurance-cross (BEX)E-bikeMotorcross

27 en 28 april: een heel weekend motorsport op het legendarische circuit van Le Bois Brûlé

Op 27 en 28 april komen de liefhebbers van off-road motoren samen op het circuit van Le Bois Brûlé in Bergen (Mons). Er staan drie verschillende disciplines op het programma: het Belgisch Kampioenschap Endurance-cross (BEX), het Belgisch Kampioenschap Motorcross en het Belgisch Kampioenschap & de FIM EX-bike World Cup.

Zaterdag 27 april

4de Endurance internationale BEX (Belgisch Kampioenschap Endurance-cross). Een honderdtal teams zullen aan de start staan van deze BEX wedstrijd, op het voor deze gelegenheid verlengde circuit: 5 uur racen voor de DUO-ploegen en 3 uur voor de SOLO-ploegen. Amateurs zullen het opnemen tegen de toppers van deze discipline. De beste rijders zullen de ‘zwaardere’ secties moeten nemen, terwijl de meer voorzichtige rijders deze obstakels kunnen vermijden door een makkelijkere maar langzamere omleiding te nemen.

Gratis toegang voor toeschouwers op zaterdag

Zondag 28 april

41e Motocross du Doudou + EX-bike World Cup & Belgisch Kampioenschap E-bike
Na een afwezigheid van 6 jaar zal het circuit van Bois Brûlé opnieuw gastheer zijn voor een manche van het Belgisch Kampioenschap Motocross, dankzij de samenwerking tussen de Belgische Motorrijdersbond en de Vlaamse Motorcrossers Federatie (VMCF). Er worden meer dan 300 rijders verwacht in de verschillende categorieën!
En net als vorig jaar heeft de Internationale Motorrijdersfederatie (FIM) de Belgische manche van de EX-bike World Cup toevertrouwd aan de Royal Mons Auto Moto Club. Voor de gelegenheid is er een korter circuit met talrijke sprongen aangelegd. Het evenement belooft een groot spektakel te worden met rijders uit België, Frankrijk, Nederland en Groot-Brittannië.

Toegangsprijs €15 voor toeschouwers vanaf 14 jaar op zondag

Praktische info :

Circuit du Bois Brûlé: 32 Route de Wallonie in Ghlin (Bergen – België)
Parking voor officials, vrijwilligers, ambulance, rijders, pers, vips en motoren: Hippodrome de Wallonie
Onthaal: vrijdag 15u tot 20u, zaterdag 7u tot 22u, zondag 7u tot 10u
Parkeren voor toeschouwers: volg de borden
Info: www.rmamc.be

Meer info:

Partners

Back to top button