Snelheid

Belgische top tegen Alpha-Van Zon IDM Team van Werner Daemen in Zolder

Een loden zon, een eerste race met een beperkt aantal toeschouwers, -na de coronaversoepelingen- en spannende duels waren de ingrediënten van de races op Zolder, bij de openingsrace van de Benelux Trophy en tevens BK 2021 in de klassen Supersport en Superbike. Een ware promotie voor het nationaal wegracegebeuren en een gelegenheid om enkele tientallen supporters of sponsors uit te nodigen. Op het laatste moment besliste teamboss Werner Daemen, van het BMW Alpha-VanZon Team, op een IDM-loos weekend, zijn gans SBK team in te schrijven voor de races op het Limburgse circuit.

"Een goeie training en we hebben onze basis hier en kennen Zolder zo goed." liet de teamboss weten. Zodoende stonden Pepijn Bijsterbosch, Jan Mohr en Tim Eby aan de start van de qualifs op zaterdagvoormiddag. In de races waren het vooral Oostenrijker Mohr en Pepijn#55 die in duel gingen en elk een race wonnen. Maar ook regerend Benelux kampioen Yan Ancia en Sander Claessen, mochten elk na een race eenmaal als derde mee naar het podium en daar waren beide heren zeer tevreden mee. Door remproblemen en een uitstap in de grintbak had Ancia in de eerste race nog een derde stek moeten laten gaan, maar in de herneming zorgde hij voor een volledig BMW podium.

Bij de Supersport, waar jammer genoeg steeds minder rijders inschrijven, was de dubbel voor noorderbuur Randy Van Hees. Met Luxemburger Andy Anen als 2-3 en Nederlander Jim de Goede als 3-2, was het een podium zonder Belgen. Daarom heet het ook de BENELUX Trophy.

Twins van de BTT/ Les twins du BTT

Tijdens de openingsrace van de Benelux Trophy 2021, stond ook de eerste wedstrijd van de Belgian Twin Trophy op het programma. Deze klasse bestaat uit de SuperTwin en de StockTwin klassen en beide hebben nog een ander klassement onder zich met de Aprilia Cup Belgium en de CB500 Trophy. Heel wat klassen maar de races brachten dan ook in elke klasse spannende duels. Bij de snelste tweecilinders, in de Supertwin groep, was er een knap duel tussen Sander Claessen en Denny Lannoo, die tweemaal een 1-2 lieten optekenen. Nicky De Wit in race 1 en Ducatist Nico Verelst mochten telkens eenmaal op het derde trapje van het podium. Bij de stocks was het podium tweemaal hetzelfde met Christophe Carlier-Geoffrey Vankoekelbergh-Benjamin Vanacker. Met de toetreding van de Aprilia's en de Honda 500cc motoren heeft het deelnemersveld van de BTT een nieuwe injectie gekregen met de brute kracht van Aprilia's nieuwste, die het opnemen tegen de snelste Kawa's en Ducati's en de CB500 Trophy die niet alleen groot in aantal zijn maar in, soms lijf aan lijf gevechten hun posities verdedigen.

Volgende race op het roemruchte GP-circuit van de Nürburgring, het eerste weekend van juli. lees hierover alles op deze FB pagina vanaf de eerste training, met uitslagen en info.

Meer info en foto's op de Facebook pagina Benelux Trophy

Tekst: Jan Vermeer
Foto's: Jan Vermeer & Actiefoto's

Partners

Back to top button