Snelheid

Benelux Trophy Superbike: dubbelzege en titel voor Yan Ancia

Op het Goodyear testcircuit in Colmar-Berg is de voorlaatste wedstrijd van de Benelux Trophy verreden en met een dubbelzege is Yan Ancia de nieuwe kampioen en tevens de nieuwe BMB SBK Inter champ. We kregen Qualifs en races onder wisselende weersomstandigheden met een herfstzonnetje en plenzende regen. Vooraan was er het duel tussen Yan Ancia en Sander Claessen maar wat de Aprilia piloot ook probeerde Ancia was te sterk.

Bij de SBK Junior won Vincent Van Melderen tweemaal het klassement, maar Joefry Bonafede werd de BMB SBK Junior kampioen 2019. Voor het laatste trapje van het podium algemeen vochten beide reeksen Kevin Neyt, Marnix D'Hondt en Patrick Van der Eecken spannende gevechten uit. Eerst was het Neyt voor zijn eerste podium van het jaar en later in de gutsende regen was het Van der Eecken die zijn eerste podium haalde.

Bij de Benelux Trophy Supersport was het Aelterman die tweemaal won en meteen was de titel binnen, tevens de BMB titel bij de SSP Junior, Aelterman is immers eerstejaars junior. Bij de BMB SSP Inters was de titel voor Eric Harmegnies. Aelterman, Harmegnies, Jonathan Lesceux en Luxemburger Andi Anen maakten er gesmaakte duels van in beide wedstrijden en flitsten binnen niet al teveel tijd voorbij de finishvlag.

Tekst en foto's: Jan Vermeer

Partners

Back to top button