Supermoto

Belgische teams voor de Supermoto der Naties in Carole

Dit jaar wordt de ‘ Supermoto of Nations’  georganiseerd op het zeer snelle circuit van Carole in de buurt van Parijs. Een niet zo verre verplaatsing, wat de mogelijkheid gaf om 2 Belgische teams naar deze prestigieuze wedstrijd af te vaardigen.

De samenstelling van een ‘Junior’-team was snel beslist, met jonge wolven als Romeo Fiorentino – net 18 jaar – een zeer beloftevolle rijder die dit jaar kans maakt op het Belgisch kampioenschap Euro-Nationalen – , Loucas Capone – ook net 18 jaar en zeker een grote belofte voor de Belgische Supermotocompetitie , ook actief in een sterk bezet Frans Kampioenschap S 2 en Romain Kaivers, die ondanks zijn 23 jaar al jaren behoort tot de top 3 bij de Prestiges in België en dit jaar ook deel nam aan het Italiaans kampioenschap !

Reeds genoeg internationale ervaring dus voor deze rijders en een team dat zeer hoog kan eindigen, zowel in het ‘ Junior ‘ als algemeen landenklassement.

Na het afhaken van enkele toprijders om persoonlijke redenen, was de samenstelling van een ‘ Senior ‘ team wat problematischer, maar weer konden we rekenen op Sebastien Bouillon ( 6de deelname aan de SMoN ).

Met als teamgenoten toch een ervaren rijder als Thomas Decaigny en zijn broertje Nicolas Decaigny, die momenteel 5de geklasseerd is in een heel sterk bezet Frans Kampioenschap S1, met de gedoodverfde favorieten van het Frans Team , Chareye en Bidart als tegenstanders  !

Ook van dit team kunnen we zeker een zeer goed klassement verwachten !

Parijs is niet zover, kom massaal om onze Belgische teams aan te moedigen, ’t is de moeite waard om de toprijders uit 16 landen en 21 teams aan het werk te zien.

 

Partners

Back to top button