Snelheid

Raadpleeg de seizoensinfo en regel je vergunningsaanvraag snelheid 2018!

De belangrijkste info van het seizoen snelheid om je vergunningsaanvraag 2018 te kunnen in orde brengen werd gepubliceerd. Ook de vergunningsaanvraag snelheid kan vanaf nu worden aangevraagd via de nieuwe toepassing My FMB-BMB die je kan downloaden via deze link: My FMB-BMB

Na de installatie moeten de rijders die in 2017 in het bezit waren van een vergunning snelheid te klikken op 'Vergunninghouder sport 2017' om hun gegevens 2017 te recupereren en om op het einde van de procedure van de vergunningsaanvraag hun koersnummr 2017 op te halen. De andere rijders loggen in als nieuwe vergunninghouder.

Hierbij een overzicht van de wijzigingen in de snelheid discipline voor 2018:

  • Oprichting Belgisch Kampioenschap Supersport 300 met een identiek reglement als deze van de KNMV. De SSP300 zal de klasse Moto3 vervangen – Nummerborden: witte achtergrond – cijfers: kleuren vrij – de SSP300 zal een BMB klasse zijn (geen FIM) met punten voor het Belgisch Kampioenschap enkel voorbehouden aan de BMB vergunninghouders. Geen promotie.
  • Schrapping promotionele klassen (Yamaha Cup 125/R3 ; Cup KTM 390)
  • Vormingssessie: enkel indien de rijder geen vergunning snelheid heeft onderschreven sinds de laatste 5 jaar (schrapping verplichting punten te hebben behaald in het kampioenschap).
  • Voertuig veiligheid tijdens de eerste trainingssessie: enkel op stratencircuits
  • Vragenlijst pré-vergunning: afschaffing

We raden je aan om de onderstaande info goed na te lezen alvorens je vergunningsaanvraag in te dienen:

PDF icon Info seizoen snelheid 2018

 

Partners

Back to top button