Enduro

Raadpleeg de seizoensinfo en regel je vergunningsaanvraag enduro 2018!

De belangrijkste info van het seizoen enduro om je vergunningsaanvraag 2018 te kunnen in orde brengen werd gepubliceerd. Ook de vergunningsaanvraag enduro kan vanaf nu worden aangevraagd via de nieuwe toepassing My FMB-BMB die je kan downloaden via deze link: My FMB-BMB

Na de installatie moeten de rijders die in 2017 in het bezit waren van een vergunning enduro te klikken op 'Vergunninghouder sport 2017' om hun gegevens 2017 te recupereren en om op het einde van de procedure van de vergunningsaanvraag hun koersnummr 2017 op te halen. De andere rijders loggen in als nieuwe vergunninghouder.

Hierbij een overzicht van de wijzigingen in de enduro discipline voor 2018:

Verplichte Promotie van de piloten voor 2019: De kampioen Randonneurs stijgt naar de Juniors of Beloften afhankelijk van de leeftijd (23 jaar maximum)
De 3 eerste Juniors van het scratch klassement stijgen naar de Nationalen.
De 3 eerste Nationalen van het scratch klassement stijgen naar de Inters.
De kampioen Beloften van het scratch klassement stijgt naar de Inters.

Startprocedure : Toevoeging : E : Bij de start zal de rijder, op het voorziene toegekende uur, zijn motorfiets starten en met draaiende motor de lijn geplaatst op 10 meter na de startlijn (controle start) overschrijden.

Werkpark: Toevoeging : Het gebruik van een reinigingsmethode, anders dan een manuele methode, is formeel verboden. Het gebruik van een hogedrukreiniger (water, gas, …) is verboden en zal worden gestraft met de uitsluiting van derijder. De aanwezigheid van een brandblusser (geleverd door de rijder) in de tankstand wordt sterk aanbevolen.

Prijzen : Toevoeging : Indien de wedstrijd over meerdere dagen wordt gehouden moet de organisator een huldiging voorzien per wedstrijddag. Uit respect voor de organisator, wordt de rijder die op het podium wordt geroepen, verzocht aanwezig te zijn tijdens de prijsuitreiking.

Belgisch kampioenschap: De wedstrijden ingeschreven op de BMB kalender en die op dezelfde datum plaatsvinden als een wedstrijd van het Wereldkampioenschap FIM of Europees Kampioenschap FIM Europe, en waaraan een Belgische vergunninghouder deelneemt, zullen niet in rekening worden gebracht voor de opstelling van het klassement van het Belgisch Kampioenschap van de categorie van de betrokken rijder (Scratch en klassen).

We raden je aan om de onderstaande info goed na te lezen alvorens je vergunningsaanvraag in te dienen:

PDF icon Info seizoen enduro 2018

 

Partners

Back to top button