Snelheid

Overwinning van Le Grelle / Lonbois

Deze eerste editie van de 500 KM van Mettet was een groot succes op sportief en organisatorisch vlak. De sfeer was ook top ondanks de slechte weersomstandigheden. Het enige minpunt was het aantal inschrijvingen zowel in de endurance als in de sprint". Florian Jupsin is een gelukkige organisator, maar ook een beetje perplex. "De piloten vragen steeds om meer wedstrijden maar wanneer er dan nieuwe worden aangeboden door de organisatie komen er maar een handvol deelnemers opdagen. Maar dat neemt niet weg dat we een tweede editie van de 500 Km van Mettet zullen organiseren, een wedstrijd die zich vooral richt tot amateur teams. In de hoop dat er meer deelnemers zullen zijn in 2018 !"

De piloten die er wel bij waren in Mettet op 8, 9 en 10 september hebben alles gehaald uit hun deelname. Zij hebben volop kunnen genieten van de kans die ze hebben gekregen om in optimale condities te rijden, ondanks de regen. "Alle piloten hebben zich goed geamuseerd. Wat ons ertoe aanzet om toch een tweede editie van de 500 Km van Mettet te organiseren", besluit de verantwoordelijke van DG Sport.

Op sportief vlak, door de afwezigheid van Marc Fissette en Dom Grangier (voor persoonlijke redenen), ging de strijd om de overwinning vooral tussen het BMW team Herpigny Motors met Sébastien Le Grelle / Vincent Lonbois en JL Racing  Team van Christopher Lequeux / Arnaud De Kimpe (Kawasaki). Het waren trouwens deze laatsten die het begin van de wedstrijd domineerden met een holeshot en een Christopher Lequeux die bijna tien ronden aan de leiding reed, hij was in topvorm dit weekend in Mettet. Maar Vincent Lonbois slaagde er toch in de leiding over te nemen waarna hij meteen een heel grote voorsprong nam, net zoals Sébastien Le Grelle. Er restte het Herpigny duo dan enkel nog de situatie te controleren waarna ze met een voorsprong van drie ronden wonnen. Op de tweede plaats Lequeux / De Kimpe die toch een fantastisch resultaat neerzetten met vijf ronden voorsprong op de nummer drie, Cédric Fievet/Didier Boelens van Starteam Racing.

In de Trophy categorie was slechts één team ingeschreven, Track Team Zone Rouge van Philippe en Julien Galle. Zij moesten echter opgeven na een crash. In de Juniors 1000 won Joca-Moto-Racing n°111 van Larminier/Cheret/Mispoulier voor Phoenix Team (Paulis/Demarbais) en Win-Win Racing Team (Monfort/Poire). Bij de 600cc ging de overwinning naar FLG Racing (Van Hollebeck/F. Le Grelle) voor Team Performance 55 (Bosmont/Rosman) in de Inters en naar Motomode/JS Product (Bojmistruk/Mulers) voor RSM Full Throttle Racing Team (Van den Broeck/Dupont/Godeau) bij de Juniors.

Bij de andere wedstrijden die tijdens dit weekend plaatsvonden onthouden we vooral de dominantie van Yan Ancia in de Inter Superbike / Supersport, die ervan geprofiteerd heeft om op 15 punten te komen van Van Ooijen in het BeNeCup klassement en om alvast – nu al ! – de SBK Inter titel te pakken ; alsook het fantastische spektakel dat de sidecars boden en de prachtige strijd die werd gevoerd in de Belgische en Duitse Twin Trophy kampioenschappen.

Info op www.mettet500km.com

 

Partners

Back to top button