Motorcross

Nieuw boek: motorcross 1947-1980

Jaren geleden verscheen in de kalmere wintermaanden het verhaal van de geschiedenis van de Motorcross in het gekende motorsportweekblad Motorgazet, gedurende verschillende jaargangen.

Aangezien Motorgazet al sinds 1997 elk jaar een jaarboek uit geeft met een overzicht van het hele motorcross seizoen van Wereldkampioenschap tot de liefhebbersfederaties, ontstond al snel het idee om ook het verhaal van de eerdere geschiedenis in boekvorm te gieten.

Tussen idee en uitvoering is heel wat tijd geslopen maar nu is het eerste deel eindelijk verkrijgbaar: Motorcross 1947-1980. Ondertussen wordt al volop gewerkt aan het tweede deel dat Motocross 1981-1996 zal heten. Met deze twee delen en de serie jaarboeken die Motorgazet al eerder publiceerde en waarvan de meeste edities nog verkrijgbaar zijn, bestaat de hele geschiedenis dus in boekvorm.

De nadruk van het nieuwe boek ligt niet op foto’s maar op het verhaal en de daarbij horende uitslagen. Alle eindstanden van de Wereldkampioenschappen werden netjes in tabelvorm gegoten zodat u van elk jaar een mooi overzicht heeft van de prestaties van de rijders. Naast de Wereldkampioenschappen komt ook het Belgisch Kampioenschap van de Belgische Motorrijders Bond (B.M.B.) aan bod.

Het boek telt 196 pagina’s, zwart-wit, heeft een hardcover zoals de andere jaarboeken en kost 45 Euro, exclusief verzendingskosten.

U kan het bestellen via de webshop op www.motorgazet.be of door een mailtje te sturen naar info@motorgazet.be.

Partners

Back to top button