Motorcross

Ken De Dycker neemt afscheid van WK MXGP

24MX Honda rijder Ken De Dycker startte sterk in de eerste manche van de Nederlandse GP maar verdween met technische problemen uit de wedstrijd. De teleurgestelde Lubbekenaar zou niet meer starten in de tweede race. Keeno kondigde ook zijn afscheid van het WK aan.

Het afscheid van de 33-jarige veteraan kwam niet als een verrassing want al eerder was duidelijk geworden dat 2017 zijn laatste MXGP seizoen zou zijn. Dat De Dycker het seizoen niet meer afmaakte, was wel onverwacht.

Ondanks dit afscheid in mineur verlaat hiermee één van de belangrijkste Belgische rijders van zijn generatie het WK-toneel. De 33-jarige Vlaams-Brabander won de MX of Nations met het Belgische team, behaalde verschillende MXoN podia, schreef vijf GP zeges op zijn naam, eindigde tweemaal derde in de eindstand van het WK MX1 en won de MX1 titel in Duitsland, Groot-Brittannië en België. De Dycker viel op door zijn lengte en aparte rijstijl. Zowel in binnen-en buitenland was hij erg geliefd bij het publiek.

Ken De Dycker: “Het is op, meer kan ik niet zeggen. Na mijn uitvaller in de eerste manche was ik zo ontzettend teleurgesteld dat ik besloot om er meteen een punt achter te zetten. Mentaal is het een erg zwaar seizoen geweest, ondermeer ook al door het wisselen van teams nadat JTech ophield. Na 15 seizoenen op het hoogste niveau is de cirkel nu rond. Ik beleefde ook steeds minder plezier aan het rijden zelf. Het GP hoofdstuk is nu definitief afgesloten. Ik ga me nog beraden over mijn sportieve toekomst. Er zijn enkele aanbiedingen buiten het WK maar ik wil eerst alles even laten bezinken. Voorlopig heb ik ook geen wedstrijden meer gepland. Hierbij wil ik alle mensen die me gedurende al die jaren hebben gesteund van harte bedanken.”

Foto: shotbyBavo

Partners

Back to top button