Snelheid

Rijdersinfo Superbikes at sea Zandvoort

Diverse BMB snelheidspiloten schreven zich reeds in voor het 'Superbikes at sea' evenement op het Circuit Park in het Nederlandse Zandvoort. Deze wedstrijd telt immers voor het Belgisch Kampioenschap en de Benecup supersport en superbike en is bovendien een unieke kans om op dit circuit in de Nederlandse duinen te ontdekken. De KNMV bezorgde ons ondertussen het bijzonder reglement, het  tijdschema en extra rijdersinfo.

We willen alle rijders in de eerste plaats wijzen op de strenge geluidsnormen die voor dit evenement van toepassing zullen zijn.

  • Maximaal 95 dB(A) voor de klasse SBK
  • Maximaal 94 dB(A) voor de klasse SSP
  • Maximaal 90 dB(A) voor de KTM RC Cup

Deze waarden zijn tijdens een geluidsessie in samenwerking met het Circuitpark Zandvoort vastgesteld. Om dit te bewerkstelligen advisereert de KNMV dat er gereden wordt met een origineel
uitlaatsysteem of een after-market systeem waarvan de uitlaatdemper verplicht is voorzien van een deugdelijke en juist gemonteerde dB-killer, van minimaal 5 cm lengte, ontwikkeld voor het betreffende after-market systeem om deze aan de wettelijke Europese regelgeving te laten voldoen. Tevens is het verplicht om het originele luchtfilterelement in het luchtfilterhuis te plaatsen. Geadviseerd wordt ook de binnenzijde van de stroomlijnkuip te voorzien van foam, dit om resonanties die invloed hebben op de geluidspaal te verminderen.

Sancties bij overtreding: Op zaterdag éénmalig een waarschuwing. De 2e overtreding op zaterdag of de eerste op zondag zal leiden tot diskwalificatie

Raadpleeg het volledig reglement en alle nuttige info : http://www.fmb-bmb.be/nl/race_event/superbikes-sea

Partners

Back to top button