Trial

Bilstain verwelkomt opnieuw het EK trial

Komend weekend wordt in het trial domein van Bilstain de derde manche verreden van het Europees Kampioenschap trial. Het grote aantal Belgische rijders dat zich voor dit evenement heeft aangemeld toont de stijgende belangstelling in België aan voor deze mooie discipline. Royal Dison MC staat voor het tweede jaar op rij garant voor een schitterende organisatie.

Op zaterdag 15 augustus is het de beurt aan het EK voor dames en het EK jeugd. Mélanie Marechal is onze Belgische vertegenwoordigster bij de dames. Zij zal ook aan de finale in Zwitserland op 22/08 deelnemen. Bij de jeugd is het uitkijken naar thuisrijder Axel Crosset. Wie kent het mooie trial domein immers beter ? Benjamin Bigare en Maurin Gavage zijn onze andere jonge talenten die mee zullen stijden met de beste jonge talenten uit Europa.

Op zondag 16 augustus staan volgende klassen op het programma: de EK klasse, de FIM Europe Junior Cup en de +40 klasse. We hebben geen Belgische rijders in de EK klasse maar in de FIM Europe Junior Cup rijdt Nicolas Defourny mee. In de +40 klasse hebben we liefst 7 Belgen aan de start. Johan Herremans staat momenteel 8ste in de EK tussenstand en Chris Vanhuffel 11de.

Er zijn ook 2 internationale klassen waar diverse Belgen eens komen 'proeven' van een EK evenement.

Meer info: http://www.fmb-bmb.be/nl/trial_event/european-championship-0

Uitslagen en klassementen: http://www.trialonline.org

Partners

Back to top button