Trial

Drie jonge Belgische talenten aan de start van het WK Trial in Comblain-au-Pont

De Belgische manche van het WK Trial vindt plaats in Comblain-au-Pont in het weekend van 13 en 14 juli. De deelnemerslijst is ondertussen vrijgegeven en er zitten opnieuw een aantal grote namen bij.

Dit jaar zullen de 5 WK categorieën aanwezig zijn: 3 voor mannen en 2 voor vrouwen.

De Trial GP-categorie wordt aangevoerd door Toni Bou, die erop gebrand zal zijn om deze Belgische manche te winnen. De categorie Trial 2 zal zeker het spannendst zijn, met niet minder dan 5 rijders die om de overwinning zullen strijden. De categorie Trial 3, voor 16-21-jarigen, heeft dit jaar 2 Belgische vertegenwoordigers, gesteund door ADEPS en de FMWB. Thomas SABLON op zijn GasGas 125 en Florent MOHRING die zal rijden op een van de 3 elektrische motorfietsen die zijn ingeschreven in de verschillende categorieën, een Electric Motion.

De dames blijven niet achter, want naast de categorie Women GP is er ook de Women 2 klasse met een Belgische vertegenwoordigster, Eloise RAHIR, ook van de ADEPS/FMWB Trial Academy, die zal rijden op een Vertigo. Deze 3 jonge rijders kunnen het hele weekend rekenen op de ervaring van een van hun coaches, want Dany CROSSET, een bekend figuur in de trial wereld, staat klaar om hen te adviseren en Eloise te volgen tijdens de wedstrijd op zondag.

Eloise Rahir

Op zaterdagmiddag is ookal de volgende generatie Belgische trialrijders aanwezig. Een twaalftal jongeren tussen 6 en 12 jaar zullen op het WK circuit kunnen rijden. Voor de gelegenheid zal Emile MATTHEEUWS, onze Belgische topper, helaas out met een knieblessure, aanwezig zijn om onze jonge rijders advies te geven tijdens een trainingssessie. Daarna ontvangen ze een T-shirt dat ze vanaf 18.00 uur kunnen laten signeren door de sterren van het WK Trial.

Afspraak tijdens het weekend van 13 en 14 juli om onze jonge Belgen aan te moedigen en te genieten van dit uitzonderlijk mooi evenement.

Download de deelnemerslijst: klik hier.

Partners

Back to top button