Supermoto

Supermoto seizoen 2015 halfweg: een balans

Het supermoto-seizoen is halfweg. Na een aarzelende start met de afgelasting van de wedstrijden in  Valkenswaard, Saive en Florennes, waren er toch mooie wedstrijden in Zelhem ( NL ), Boekel (NL ) , Rockanje (NL ) en een zeer geslaagde ‘ Belgian Masters ‘ op het gekende domein in Bilstain.

Door een goede samenwerking tussen de BMB en de KNMV steeg ook het aantal deelnemers per wedstrijd, wat goed nieuws is voor de organisatoren. De organisatie van een BeNeCup voor Inters/Prestiges en een BeNeCup voor de Euro-Nationalen bleek een schot in de roos. De talrijke opkomst van de KNMV-Nationalen bij Belgische wedstrijden was een  verrassing.

Na een welverdiende zomervakantie nemen de supermotorijders terug een ‘ vliegende start ‘ met een heel druk programma. Met de wedstrijden in Enter (NL ) op 23 augustus, de ‘ Supermoto Karting Francorchamps ‘ op 5 & 6 september en de traditionele wedstrijd ‘ Supermoto Battice ‘ op 19 & 20 september volgen de wedstrijden elkaar in snel tempo op.

Volgt dan de ‘ afsluiter van het internationale seizoen ‘ met de  ‘ Superbiker ‘ tijdens het weekend van 8 tot 11 oktober. Deze topwedstrijd belooft een echte kraker te worden met de terugkeer naar het mythische stratencircuit.

Maar de supermotorijders voor de BeNeCup en het BK –Nationalen en Debutanten en NK-Nationalen moeten dan nog één keer aan de slag op het bekende ovaal van Lelystad ( NL ) op 25 oktober, dan zullen alle kampioenen bekend zijn.

BeNeCup 

Voor het eindklassement in de BeNeCup Inters / Prestiges zal het zeker gaan tussen 2 talentvolle rijders, de Nederlander Devon Vermeulen en onze jonge landgenoot Romain Kaivers. Devon Vermeulen, na een matig seizoen in het WK, heeft zijn WK-team vaarwel gezegd en zal zich volop concentreren op de BeNeCup. Ook Belgisch kampioen 2014, Kevin Veillevoye en de Duitser André Plogman zijn zeker nog niet uitgeteld. Er zijn nog heel veel punten te verdienen ! Wie wordt de rijder die de allereerste BeNeCup-beker in ontvangst mag nemen ? Het wordt nog heel spannend.

Heel spannend is het ook voor de BeNeCup Euro-Nationalen, met een volledig Belgische dominantie. Het gaat hier tussen Romain Requier, Adrien Clarinval en Maxime Goudeau voor de BeNeCup titel, met een constante Kenny Neirinck, die ook zeker nog niet uitgeteld is voor de titel, op de 4 de plaats.

In de categorie ‘ Nationalen ‘ lijkt een zeer constant rijdende Jonathan Gaspar op weg naar zijn eerste titel, bij de Debutanten is de strijd nog open tussen 3 rookies, Ben Bekaert, Kevin Raiwet en Martin Gorski.

Bij de Nederlands nationalen is het aan de kop voor het NK een strijd tussen de zeer ervaren rijders Maikel Vanderzanden en Roelof van der Wal, John Mooiman staat op een mooie 3 derde plaats, maar zal dit jaar niet meer deelnemen door een aanslepende blessure.

Ik wens alle rijders en organisatoren nog veel sportief succes bij de komende wedstrijden. En ook de leden van de sportcommissie en alle andere vrijwilligers wil ik bedanken voor hun inzet !

Leslie Beys, Coördinator Supermoto BMB-FMB

 

Partners

Back to top button