Motorcross

Zaterdag 15 augustus: Flanders Masters of Motocross

15 augustus. Alle motorcross fans weten waar ze zich die dag moeten bevinden! Op de Keiheuvel in Balen natuurlijk! KMC Mol kon ook dit jaar profiteren van het wegvallen van een GP zodat ze opnieuw een topaffiche kunnen presenteren. Nieuw dit jaar is dat men 5 reeksen krijgt aangeboden met WK piloten. De MX2 toppers (Graulus, Van Doninck, Getteman, Paturel, Petrov, …) zullen strijden om de Trofee Joël Roelants, terwijl de MXGP piloten (Strijbos, Van Horebeek, Ramon, Simpson, Waters, Butron, Ferris, …) zullen uitkomen bij de inters MX1. Zij zullen proberen de felbegeerte Trofee Sylvain Geboers te bemachtigen.

Gekwetste GP piloten, ook KMC Mol ontkomt er niet aan, maar de club heeft wel een aantal waardige vervangers aangetrokken. De kopman van het KTM MX2 team, Jeffrey Herlings, wordt vervangen door zijn teammaten Pauls Jonas en Davy Pootjes. Ook Jacky Martens zit met een geblesseerde piloot, namelijk Aleksandr Tonkov. Tonkov werd binnen het team voor een aantal GP's vervangen door Harri Kulas. Deze Kulas zal op 15 augustus ook aanwezig zijn. Ken de Dijcker verkeert ook al een aantal weken in de ziekenboeg en zal dus niet van de partij zijn. Wel extra aangetrokken zijn onder meer nog de Zuid-Afrikaanse ex wereldkampioen Tyla Rattray, Filip Bengsston en Jeffrey Dewulf. Uit de liefhebbers rangen komen onder andere Manuel Priem en Kenny Vandueren.

Voor de elfde maal op rij zorgt KMC Mol ook dit jaar, op woensdag 12 augustus, voor een instapdag. Jongeren uit de gemeente Mol, Balen en 6 randgemeenten kunnen zich hiervoor inschrijven. Ook voor een 20 tal mindervaliden en hun begeleiders wordt er via een aantal activiteiten voor een aangename dag gezorgd.

Meer info : http://www.kmc-mol.be

Partners

Back to top button