Snelheid

Battle of the lowlands in Zolder

Dit weekend is het zover, op zondag 13 juli vindt de derde editie plaats van de Battle of the Lowlands. De prestigestrijd kadert in het BK-ONK kampioenschap, dat sinds 2012 opnieuw een volwaardig wedstrijdweekend heeft op het circuit van Zolder. Naast het Belgisch en Nederlands Kampioenschap Supersport en Superbike, zullen ook de moto 3, zijspannen en Twins de strijd binnen hun klassement aangaan.

Het concept van de Battle of the Lowlands is eenvoudig, de 5 snelste Belgen, de 5 snelste Nederlandse coureurs en een selectie van IDM toppiloten, nemen het tegen elkaar op in een afvalrace die begint vanaf de 2e ronde. Bij iedere doortocht gaat de laatste aan de kant.

Sinds de eerste editie werd verreden, is de formule wat aangepast. Zagen we toen nog een assortiment van moto 3, Supersports en Superbikes aan de start verschijnen, dan zullen nu de kwalificaties van de BK en ONK Superbikes op zaterdag het deelnemersveld bepalen, zodat er min of meer met gelijke wapens gestreden kan worden. De 2 IDM piloten die hun deelname hebben bevestigd, Bastien Mackels en Markus Reitenberger, zijn bijgevolg de enige namen waarvan we zeker zijn.

En werd de finale ronde toen nog uitgevochten tussen de 2 laatste piloten, dan zullen zondag de 4 snelste piloten die overblijven, kunnen duelleren om de titel 'snelste man van circuit Zolder'. Het zal de spanning voor het podium er allesinds tot op het einde in houden.

Reitenberger die vorig jaar de BOTTL wisselbeker uit de kast van Arie Vos haalde, mag zich al 'snelste man van Zolder' noemen sinds hij tijdens de superpole van de IDM wedstrijd eerder dit jaar, het ronderecord aan diggelen sloeg. Zal hij er in slagen om de beker en titel te houden ? Alles is mogelijk maar 1 ding is zeker, gestreden zal er worden.
 

Afspraak dit weekend in Zolder!

Tekst : www.moto-vroom.com

Info event: http://www.fmb-bmb.be/nl/race_event/battle-lowlands

Partners

Back to top button