Snelheid

WBB Challenge 2024 op het legendarische circuit van de Nürburgring

Na de eerste manche van de WBB Racing challenge op het circuit van Croix-en-Ternois met OMS Oostende zakte de WBB rijders af naar het prachtige Duitse circuit van de Nürburgring.

De jonge Tom Wallet (17), die door zijn zege in Croix de leiding pakte in het WBB kampioenschap 600cc-wou deze schitterende prestatie nog eens overdoen.

Het rijden op het grote Duitse circuit ging goed en alle rijders verbeterden snel hun tijden. Iedereen was gekwalificeerd en stond op de startgrid voor de eerste race van de dag.

In de 1e race ging Tom er met een duidelijke overwinning vandoor, terwijl achteraan Raphael Gerein (winnaar van de 2023-editie van de challenge en gastrijder voor dit evenement) de 2e plaats pakte. Maxence Doclot-Chiry (gast) maakte de top 3 compleet.

In de categorieën ging de strijd tussen Arnaud Leroy en Bastien Van Vaerenbergh om de 2e plaats in supersport (7 & 8 algemeen). In de 1000cc nam Florian Bajus de leiding over van Michael Adam (2e) en Anthony François (3e).

In de tweede manche was het weer als vanouds….. of toch bijna, dit keer nam Raphael Gerein de leiding met gastrijder Christian Greter. Tom verzekerde zich van de overwinning in de challenge door de 3e plaats overall te pakken.

Er ontstond een duel tussen Bastien Van Vaerenbergh en Thibaut Rubin. De Daytona-rijder won het duel en pakte de derde plaats op het 600cc-podium achter Arnaud Leroy (2e) en Tom Wallet (1e).

In de Superbike scoorde Florian een één-twee-finish voor Anthony François (2e) en Michael Adam (3e).

In het algemeen klassement verliet Tom Wallet de Nürburgring met 16 punten voorsprong op Arnaud Leroy en 23 punten op Anthony François.

Alle concurrenten komen elkaar weer tegen in het weekend van 25 en 26 mei op het circuit van Mettet voor de RAC TROPHY.

Raadpleeg de WBB racing challenge tussenstand, klik hier.

Tekst/foto’s: WBB Racing

Partners

Back to top button