Snelheid

Voorinschrijving Yamaha Racing bLU cRU Benelux 2024 geopend

Wil jij volgend seizoen ook onderdeel zijn van de Yamaha Racing bLU cRU Benelux familie? Dat kan door je nu alvast in te schrijven voor één van de Cup-klassen die ook in 2024 weer van start zullen gaan. Met keuze uit de Yamaha R125, R3 of R7 en intensieve begeleiding op en naast de baan door een toegewijde crew biedt Yamaha voor iedere rijder de best passende mogelijkheid om kennis te maken met of door te stromen in de wereld van de wegrace!

Motorsport zit in het DNA van Yamaha, en met het bLU cRU concept wordt iedere coureur op zijn of haar eigen niveau optimaal begeleid. Jong of oud, ervaren of niet, je wordt altijd geholpen het beste uit jezelf te halen. Voor de instap in de wegrace is er de Yamaha YZF-R125, waarmee coureurs vanaf 12 jaar de strijd met elkaar aan kunnen gaan op kleine circuits in de Yamaha R125 Cup. Aansluitend kan de overstap worden gemaakt naar de Yamaha YZF-R3, waarmee in de R3 Cup de eerste meters op de grote circuits worden gemaakt. Vanaf 2023 is er de mogelijkheid om verder door te ontwikkelen met de Yamaha YZF-R7 in de nieuwe R7 Cup. Ook in 2024 gaat de R7 Cup van start.

Uniek aan het bLU cRU Racing Benelux concept is dat alle rijders binnen het gehele programma kunnen rekenen op intensieve begeleiding van een gedreven crew. Klasse-coördinator Bob Withag en rijderscoach Leon Bovee hebben beide een indrukwekkend CV met onder andere een succesvolle loopbaan als coureur en jarenlange ervaring als klasse-coördinator, trainer en rijderscoach in diverse wegraceklassen. In de R125 Cup kunnen coureurs daarnaast rekenen op ondersteuning van Koen Ligtenberg, voormalig deelnemer in die klasse.

Yamaha biedt met het bLU cRU Racing Benelux programma op deze manier een uniek concept aan waarin coureurs zich jarenlang kunnen ontwikkelen in een vertrouwde omgeving met optimale begeleiding op de motor die het beste bij de rijder past.

De Yamaha R125 Cup: een uiterst succesvolle opstapklasse

De nog altijd populaire opstapklasse werd in 2012 in het leven geroepen en bereidt coureurs vanaf 12 jaar optimaal voor op een vervolgklasse zoals de Yamaha R3 Cup. Er wordt gereden op kleine circuits met identieke Yamaha YZF-R125 motoren voorzien van een wegracekit. De klasse is niet alleen een ideale opstap voor onervaren rijders, maar ook een prima doorstroming voor coureurs die ervaring hebben opgedaan met minibikes of kleinere motoren.

Yamaha R3 Cup: doorstroom voor jonge wegracetalenten

De Yamaha R3 Cup gaat in 2024 haar zesde seizoen in en heeft als doel het verder doorontwikkelen van jonge wegracetalenten en ze kennis laten maken met de grote circuits. Met name voor coureurs uit de R125 Cup is het een ideale vervolgstap. Ook in deze Cup gaan de coureurs met een identieke, volledig raceklaar opgebouwde Yamaha YZF-R3 de strijd met elkaar aan.

Yamaha R7 Cup: betaalbaar raceplezier

Met de komst van de R7 Cup in 2023 werd er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het bLU cRU Racing Benelux programma waarin betaalbaarheid, plezier en snelheid voorop staan. Met de speciaal voor de R7 ontworpen GYTR wegracekit staat er een toegankelijke sportmotor klaar voor de trackday-rijder die klaar is voor de competitie of de jonge coureur die door wil stromen vanuit de R3 Cup.

Europese R-series SuperFinale

Voor de beste rijders uit de R3 Cup en de R7 Cup is het seizoen na de laatste wedstrijd nog niet voorbij: zij mogen de strijd met de beste rijders van de Cups uit andere landen aangaan in de bLU cRU Racing SuperFinale, die wordt verreden binnen het programma van de World Superbike.

Powered by KicXstart

Ook in 2024 zijn de Yamaha R125, R3 en R7 Cup ‘powered by KicXstart’. Naast dat de kleuren van trotse partner KicXstart op de kuipen prijkt, zullen de wedstrijdverslagen in het magazine te lezen zijn. In België verschijnen de verslagen in zustermagazine Motorrijder en online zijn de Cups te volgen op Racesport, de snelste motorsportsite van Nederland.

Vergunningen

Belgische rijders kunnen deelnemen met een BMB Europe Open vergunning Supersport 300 (125/R3) of Belgian Supertwin (R7)

Voorinschrijving geopend

Binnenkort zullen er meer details over de R125, R3 en R7 Cup 2024 bekend worden gemaakt maar je kan nu je interesse in één van de Cups al kenbaar maken. Hiervoor kan contact op worden genomen met klasse-coördinator Bob Withag of Leon Bovee via info@yamaharacingbenelux.eu

De voorinschrijving voor alle klassen is geopend op de website:

https://www.yamaha-motor.eu/nl/nl/experience/racing/yamaha-r7-cup/inschrijven/

https://www.yamaha-motor.eu/nl/nl/experience/racing/yamaha-r3-cup/inschrijven/

https://www.yamaha-motor.eu/nl/nl/experience/racing/yamaha-r125-cup/inschrijven/

Partners

Back to top button