Trial

Finale Belgisch Kampioenschap Trial in Bergen: elektrische motoren blijven vooruitgang boeken

De elektrische trialmotoren blijven vooruitgang boeken en behaalden dit jaar 3 kampioenstitels en één vice-kampioenstitel. In de koninginnenklasse was het opnieuw Emile Matheeuws die Nicolas Defourny en Maxime Mathy met gemak versloeg.

Maxime Mathy eindigde 2de in het kampioenschap met de voldoening dat hij een wedstrijd tegen Emile wist te winnen.

De koninginnenklasse van ons kampioenschap is in gevaar voor 2024 omdat er nog maar 3 piloten over zijn en er geruchten gaan dat sommigen het kampioenschap zouden verlaten.

We zijn dan ook erg blij met het initiatief van organisator RAMC Mons, die dit seizoen met de hulp van een ADEPS-monitor twee keer per maand gratis proeflessen voor jonge piloten op kleine elektrische motorfietsen heeft aangeboden. De oude mijnterril is immers doorheen het jaar enkel toegankelijk voor elektrische motorfietsen.

Het resultaat was dat de beste jonge piloten werden geselecteerd om deel te nemen aan hun eerste wedstrijd van het Belgisch kampioenschap, en we zo 9 jonge rijders aan de start hadden in Bergen… UNFORGETTABLE !!!! Als we willen dat onze sport overleeft, hebben we jonge mensen nodig die onze sport vervoegen en deelnemen aan wedstrijden.

ADEPS beloften

In de categorie Nationalen voegde de onvermoeibare Jordan Vandekasteele nog een titel toe aan zijn uitgebreid palmares.

Net als Nicolas Puttemans, die op zijn elektrische fiets van Team Fun e Bike zijn 13de titel won in het Belgisch kampioenschap Seniors.

Bij de Juniors ging de vriendschappelijke strijd tussen de 2 jonge ADEPS talenten, Florent Mohring en Thomas Sablon. Florent won op zijn Electric Motion in Bergen, maar de titel ging toch naar Thomas! Florent werd wel Rookie van het Jaar. Goed gedaan van deze 2 piloten, die, laat dat duidelijk zijn, onze grootste hoop zijn om de Inter-categorie binnen 2 jaar te komen versterken.

In de categorie Gentlemen ging de titel met gemak naar Koen Van de Keere, die al 5 titels op zijn naam heeft staan. In de categorie Beloften 125 won een andere ADEPS piloot, Ugo Theunissen, die ook vice-wereldkampioen fietstrial is, voor Nolan Corman, die snel vooruitgang boekt.

Bij de Randonneurs pakte Charles Capelle de titel tegen onze sympathieke dame, Eloïse Rahir.

De categorie Recreanten werd gedomineerd door de derde rijder van het Team Fun e Bike, Benoît Dreze op zijn EM. Tijdens de prijsuitreiking zei hij dat hij blij was deel uit te maken van Eric Lejeune’s Team Fun e Bike omdat het voor hem de beste motorfiets is. Hij bedankte ook Fred Mohring, de mecanicien, en zei dat het hem speet dat hij hem niet zo goed kende omdat hij nooit het minste probleem met zijn E-motorfiets heeft gehad en hem dus nooit hoefde op te zoeken.

Tot slot stak onze mascotte Simon Henri in de categorie Youth met kop en schouders boven Jack Leclercq uit.

Raadpleeg de eindstand van het Belgisch kampioenschap
Foto’s Fred Mohring en Philippe Damiens

Partners

Back to top button