Algemeen

Overlijden Georges Henri

Georges Henri, een gekende en alom gewaardeerde persoon binnen de toeristische kampioenschappen van de BMB, is op 10 november 2023 plots overleden.

Als lid van MC Zébus van bij haar ontstaan, doorkruiste Georges meer dan drie decennia lang alle Europese en Belgische wegen. Elke motorrijder die met hem meereed weet hoe moeilijk het was om precies in zijn spoor te blijven, zo puur en efficiënt was zijn rijstijl.

Hij werd Belgisch Kampioen in het Combiné klassement in 2009 en verzamelde tal van ereplaatsen in het prestigieuze Inter kampioenschap. Met dit jaar zijn 25ste BMB Ronde op zak, was hij ook en vooral een van de legendes van het BMB Palmen klassement, waar hij 15de stond in de laatste rangschikking gepubliceerd eind 2022, met liefst 461,171 km. Zijn ambitie was om in 2024 de kaap van 500.000 km (Platina palmen) te passeren.

De BMB en FMWB betuigen hun innige deelneming aan Georges’ familie en vrienden, en in het bijzonder Annette, zijn partner die hem op al zijn reizen vergezelde.

Georges, je bent van ons heen gegaan om je nu bij andere BMB legendes te vervoegen. Moge je rusten in vrede.

Als je Georges een laatste eer wil bewijzen, kan je alle informatie vinden op https://www.foret-tejean.net/P1220.aspx?IdPer=795711

Partners

Back to top button