Trial

Trial der Naties 2023: negentiende overwinning op rij voor Spanje

Spanje behaalde de negentiende overwinning op rij bij de mannen tijdens de 2023 FIM Trial of Nations (TdN), maar hun hoop op de dubbel bij de vrouwen werd gedwarsboomd door de Britten, die de titel die ze in 2018 voor het laatst behaalden, heroverden.

De hitte en de hoogte – Auron ligt zeventienhonderd meter boven zeeniveau – testten de vaardigheden en fitheid van ’s werelds beste trialisten.

De overwinning van de Spanjaarden kwam niet als een verrassing. Spanje, de dominante kracht sinds 2004 in deze jaarlijkse landenwedstrijd, had dit jaar Toni Bou (Montesa), Jaime Busto (GASGAS) en nieuwkomer Gabriel Marcelli (Montesa) in het team – de top drie in de TrialGP-categorie van het Hertz 2023 FIM Wereldkampioenschap Trial – en het extreem getalenteerde trio stelde niet teleur.

Belgische teams

Onze Belgische teams deden wat ze konden in deze moeilijke omstandigheden. Ons nationaal International Trophy-team met Emile Mattheeuws, Nicolas Defourny en Maxime Mathy eindigde op de 12e plaats op een totaal van 18 deelnemende landen, met slechts een paar strafpunten meer dan de drie landen voor hen.

In de Trial des Nations Challenge moesten Florent Mohring en Eloise Rahir genoegen nemen met de 6de en laatste plaats, maar voor hen was het ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring.

Resultaten : 2023 Results – TrialGP

Partners

Back to top button