Enduro

Alles wat je moet weten voor deelname aan het BK enduro in Hellendoorn

Op zaterdag 14 oktober organiseert de Nederlandse club, M.C.N.H., de jaarlijkse enduro wedstrijd, de Heuvelrit, meetellend voor het Belgisch en Nederlands Kampioenschap. Het is de 55e editie van één van de mooiste enduro’s van Nederland, door de Hellendoornse bossen, de beruchte Diepe Zandkuil en de uitgestrekte maislanden.

BMB categorieën

Alle BMB enduro categorieën, uitgezonderd Youth en Recreanten, rijden in Hellendoorn voor punten van het Belgisch kampioenschap: 3 ronden voor Inters, Beloften, Nationalen, Juniors, Gentlemen, experten en 2 ronden voor Randonneurs, Girls,50cc,Elektrische motorfietsen.

Start locatie

De start en finish vindt plaats bij Circuit de Koetree in Hellendoorn. Hier wordt gezorgd voor voldoende parkeergelegenheid. In het clubhuis bij Circuit de Koetree is een hapje en een drankje verkrijgbaar.

Route naar circuit de Koetree, Koetreeweg 20 in Hellendoorn:

Volg vanaf het dorp Hellendoorn de borden “Avonturenpark Hellendoorn”, vanaf Avonturenpark richting Luttenberg, ca. 1 km. Rechtsaf Kathuizenweg inslaan, 2e zandweg rechts Koetree inslaan, na ca. 400 m ligt het circuit.

LET OP. Het circuit is dit weekend alleen bereikbaar via de Kathuizenweg.

Parkoers

Het parkoers is zo’n 75 km lang met onderweg 1 tijdcontrole. De tweede tijdcontrole is weer bij de startlocatie bij Circuit de Koetree in Hellendoorn. Er zijn 3 speciale proeven: 2Masters Diepe Zandkuil proef, Sherco/Bennink Extreme proef en de Putoline Dauwpop proef.

Inschrijvingen

De inschrijving voor de BMB jaarvergunninghouders enduro verloopt via RIS-timing zoals voor de andere BMB  enduro wedstrijden. Het inschrijfgeld bedraagt 85 EUR. Hierbij zijn de huur van de transponder, een nummerset en administratieve kosten inbegrepen.

Link: FMB BMB ENDURO 2023 (ris-timing.be)

Opgelet: er worden geen BMB vergunningen 1 manifestatie afgeleverd voor deze wedstrijd. Rijders die met een KNMV dagvergunning willen deelnemen moeten dit rechtstreeks via de KNMV regelen.

Deadline inschrijvingen zondag 8 oktober middernacht !!!

Administratieve en technische controles

Technische pre-controles van motor en documenten, helm en harnas op vrijdagnamiddag tot 19 uur en op zaterdag vanaf 7 uur.

Motor in gesloten park ten laatste 45 minuten voor vertrek (open vanaf 7 uur).

Originele nummerplaten bijhebben maar een kopie van de plaat op originele grootte mag op de motor bevestigd worden 

Indien andere rijder dan eigenaar en/of verzekerde vd motorfiets: schriftelijke akkoord verklaring voorleggen (datum en handtekening eigenaar en/of verzekerde) 

Origineel inschrijvingsbewijs moet worden voorgelegd om de motor uit het gesloten rennerspark te kunnen ophalen, samen met het ingang ticket.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de BMB koersdirecteur, Frans Dierckx via e-mail: frans@dierckx.fr of afgevaardigde-stagaire, Jens Verstuyft: verstuyft.jens@gmail.com

Alle praktische informatie is tzt te vinden op onze website, www.mcnh.nl

Het bijzonder reglement zal op de BMB website worden gepubliceerd vanaf ontvangst door de KNMV.

Alle wedstrijdinfo: klik hier

Foto: MCNH

Partners

Back to top button