Snelheid

24 Uren Spa EWC Motos 2023: een nieuwe, unieke fan beleving!

We tellen af naar de tweede wedstrijd van het Wereldkampioenschap Endurance en zijspannen op 16, 17 en 18 juni op het befaamde circuit van Spa-Francorchamps. Onze nieuwe organisator, PHA Claude Michy organisation, zal de toeschouwers dit jaar een unieke beleving bezorgen onder het motto: alles voor het publiek! Kortom een niet te missen evenement!

De toeschouwers zullen zich dan ook tijdens deze 3 dagen op geen enkel moment vervelen. Het programma start op vrijdag met de vrije en kwalificatie training sessies en de eerste race van het Wereldkampioenschap zijspannen. Op zaterdag rijden de zijspannen hun tweede race om 10u30 en wordt de start van de 24 uren gegeven om 14 uur.

Tickets

Een driedaags ticket kan aangekocht worden op https://www.24hspamotos.com/ aan 79 EUR waarbij jongeren onder de 16 jaar, vergezeld van een volwassene, gratis toegang genieten.  Voor deze prijs krijg je toegang tot:

  • De paddock
  • Alle tribunes
  • De fanzone
  • Meeting area met de rijders
  • Moto shows
  • Concerten

In de winterperiode werd er tussen ‘La Source’ en de ‘Raidillion’ een nieuwe publiekstribune gebouwd met een schitterend zicht waar je de motoren gedurende een lange tijd kan zien passeren op een van de meest spectaculaire plaatsen van het circuit.

Fan zone

Een andere nieuwigheid is de uitgebreide animatie in de fan zone zowel op vrijdag, zaterdag als zondag:

  • De Dafy shop (nr 1 in Frankrijk voor motoruitrusting)
  • Moto simulator voor zowel volwassenen als kids
  • Freestyle show van Julien Vanstippen, winnaar van de X-games 2022
  • Circus trial tour X DJ MA1A van Fred Crosset en Manuel Copetti

Pit walk

Op vrijdag 16 juni om 19u45 en op zaterdag 17 juni om 11u30 is er een andere unieke belevenis voor het publiek: de pit walk! De pitstraat zal op dat moment voor alle toeschouwers met een inkom ticket toegankelijk zijn, de kans om de piloten van het WK Endurance en hun motoren van dichtbij te bewonderen.

De paddock blijft ook gedurende het ganse evenement toegankelijk voor het publiek. In het hotel ‘Eau rouge’ zal je een expo kunnen bezoeken van legendarische en uitzonderlijke motoren gepresenteerd door het museum van Stavelot.

Concerten

Op zaterdag om 21 uur kan je in de fan zone genieten van een concert van High Voltage, een tribute aan de rockgroep AC/DC gevolgd door een DJ set van MA1A.

Kom onze Belgen aanmoedigen

Vorig jaar werd deze mythische wedstrijd, na 19 jaar afwezigheid, gewonnen door het Belgische BMW Motorrad World Endurance team van ‘onze’ Werner Daemen na een verbeten strijd met het Suzuki team Yoshimura SERT.

Alle ogen zijn dus gericht op Werner en zijn rijders Markus Reiterberger, Illya Mykmalchyk, Jeremy Guarnoni, in Spa aangevuld met de Belg Vincent Lonbois . Zij eindigden in de eerste wedstrijd van het seizoen, de 24 Uren van Le Mans, derde en zijn gebrand op een nieuwe overwinning op hun thuis circuit. In Spa zal er echter ook een tweede Belgische team aan de start verschijnen, het KM99 team (Yamaha). In Le Mans moesten hun piloten, Lucas Mahias , Florian Marino en de Belg Bastien Mackels, met pech afrekenen maar in Francorchamps zijn ze klaar voor revanche.

Hun belangrijkste concurrenten zijn ongetwijfeld wereldkampioen 2022, het FCC TSR Honda France team, het Oostenrijkse  Yamaha YART team en het Suzuki team Yoshimura SERT.

In de superstock klasse wagen nog een aantal andere Belgen hun kans en zien we o.a. Arnaud De Kimpe (team racing 85), Loris Cresson (BMRT 3d Maxxess Nevers) en Luca De Vleeschauwer & Sander Claessen (Energie Endurance 91)

Zij rijden in Spa aan een gemiddelde snelheid van 180 km/u, zowel overdag als ‘nachts met topsnelheden tot 300 km/u. Kortom een niet te missen spektakel!

Meer info:

Partners

Back to top button