E-bike

Neem deel aan het Belgisch kampioenschap E-bike 2023

Ook dit seizoen organiseert de BMB het Belgisch kampioenschap E-bike. Er zal een Belgische titel worden toegekend in de categorieën E1 (tot 25km/u), E2 (+25 km/u) én E3 (geen limiet). Het sport- en technisch reglement volgt het FIM EX-bike reglement. Ook in 2023 kan je met een BMB sportvergunning van eender welke discpline deelnemen en punten voor het BK scoren. Je kan ook een E-bike jaarvergunning onderschrijven of opteren om met dagvergunningen deel te nemen. Al deze vergunningen kan je vooraf regelen via de My FMB-BMB PC toepassing. 

De BMB E-bike jaarvergunning (tarief Motorsport Vlaanderen: 127 EUR) laat je ook toe het ganse jaar verzekerd te trainen (persoonlijke ongevallenverzekering met dekking 24u/24u)

Op dit ogenblik zijn er 5 wedstrijden op de E-bike kalender 2023 bevestigd:

  • 02-04-23 Vitrival
  • 30-04-23 Bergen
  • 02-07-23 Oostende
  • Datum nog te bepalen: Charleroi
  • Datum nog te bepalen: Charleroi

De wedstrijden in Vitrival en Bergen gaan door in het kader van de BEX wedstrijden. De 2 wedstrijden in Charleroi zullen door de Kangourous vélo trial club worden georganiseerd. De wedstrijd in Oostende, een organisatie van KV Ostend MS, zal opnieuw plaatsvinden in het sportpark De Schorre.

De inschrijvingen zullen via de BMB website worden geopend ongeveer 2 maanden voor elke wedstrijd.

Oproep organisatoren

Clubs die ook nog graag een manche van het Belgisch kampioenschap 2023 willen organisaren worden verzocht contact op te nemen met het BMB secretariaat tegen uiterlijk 1 februari 2023.

Raadpleeg hierna:

– Het sport- en technisch reglement E-bike 
– Info vergunningen

Geef een reactie

Partners

Back to top button