Snelheid

BeNeLux trophy Chimay: Vincent Lonbois opnieuw aan de leiding

In een snikheet Chimay was het vooral zweten geblazen voor de rijders uit de Benelux Trophy maar ondanks de loden zon waren de toeschouwers reeds van zaterdag op post om de rijders aan te moedigen. Bij de SBK’s stond er geen maat op Vincent Lonbois die heerste in beide races alsof het niets was.

Yan Ancia de leider in de tussenstand voor de wedstrijd in Chimay gaf, nadat hij slechts op de vierde startrij vertrok na een 12de tijd in de qualifs, wel weerwerk maar moest met tweemaal een vierde stek aan de finish zijn leidersplaats opgeven. Naast Lonbois kwamen Markus Karlsson(3-2) en Didier Grams(2-3) op de podia.

Heel wat vaste deelnemers aan de Benelux Trophy moesten het opnemen tegen een meer ervaren groep van roadracers en daarbij waren er ook nog heel wat piloten die voor het eerst in Chimay aan de start verschenen. Ouri Bikkems, Mike Parmentier, Charl Van Gysel, Maarten De Jongh, Roy Muzzoni, of nog Wally Jacobs deden ervaring op maar scoorden geen toptien plaatsen. De iets meer ervaren rotten als Koen Brusten, Davy Maes,-ploegmaatje van Lonbois bij Mototech-, of Christopher Lequeux scoorden een of twee toptien plaatsen. Speciale vermelding is er voor de oudgediende Jean Pierre Polet, die na een val in een Ierse stratenrace maar nipt zijn machine raceklaar kreeg voor de wedstrijden in Chimay. Ook ‘good old’ Mike Ceuppens startte in het meer dan goed gevulde startveld van de Benelux Trophy SBK. Lonbois gaat nu met een voorsprong naar de laatste race in Assen voor Ancia, terwijl Thijs Peeters en Lequeux kunnen uitmaken wie in de totaalstand derde wordt. Al is het nog wel koffiedik kijken over de rijders die al of niet in Assen aan de start zullen staan.

Supersport: Hamberg en Cerveny verdelen de zeges

Jorn Hamberg, die de race reed in Imatra, tellende voor het IRRC kampioenschap, ipv de Benelux Trophy race op de Nürburgring, had heel wat punten goed te maken en onze noorderbuur deed dat dan ook met een 2-1 in de races. In de openingswedstrijd op zaterdagavond duurde de race net een ronde te lang waardoor de slinkse en nooit aflatende Marek Cerveny alsnog met een zege aan de haal ging. Andere podiumplaatsen waren er voor Thomas Walther (al jaren vaste deelnemer in de IRRC) en op zondag voor de Zwitser Mauro Poncini en Elias Van Roekel. Deze laatste reed voor het eerst op het stratencircuit van Chimay en met deze podiumplaats blijft Van Roekel (10-3) in het spoor van de nieuwe leider in de tussenstand Hamberg. Verschil zes punten. Van Belgische zijde startte Pieter Ghysels voor het eerst in Chimay en betaalde leergeld tussen het IRRC-geweld. De enige belgen die punten scoorden waren de iets meer ervaren straatracer en inwoner van Chimay, Jonathan Lesceux en Gregory Botty. Deze laatste moest bij de start van Race1 door het gras. Verder stonden ook Bjorn Depret en Thierry Vanhollebeke aan de start. Ook hier is nog niet bekend wie er allemaal van start zal gaan in Assen, de week na Assen is immers de volgende race voor het IRRC in Horice. Door zijn niet deelname in Chimay van Jef Van Calster en de te weinig ervaring op datzelfde Chimay van Pieter Ghysels, zullen de Belgen normaal strijden voor de derde podiumplaats in de eindstand. Onder voorbehoud natuurlijk dat Hamberg en Van Roekel starten in Assen….

Tekst en foto’s: Jan Vermeer 

Meer info en foto’s op de Facebook pagina van de BeNeLux Trophy

Geef een reactie

Partners

Back to top button