E-bike

Opening Belgisch kampioenschap E-bike op 2 april in Vitrival

Dit seizoen wordt de BMB E-bike Challenge opgewaardeerd naar een heus Belgisch kampioenschap E-bike. Er zal een Belgische titel worden toegekend in de categorieën E1 (tot 25km/u), E2 (+25 km/u) én E3 (geen limiet). Het sport- en technisch reglement 2022 werd aangepast in functie van het FIM EX-bike reglement en kan je hier raadplegen. Ook in 2022 kan je met een BMB sportvergunning van eender welke discpline deelnemen en punten voor het BK scoren. Je kan ook een E-bike jaarvergunning onderschrijven of opteren om met dagvergunningen deel te nemen. Al deze vergunningen kan je vooraf regelen via de My FMB-BMB PC toepassing.

Op dit ogenblik zijn er 6 wedstrijden op de E-bike kalender 2022 bevestigd:

  • 2 april Vitrival (AMC Sambreville)
  • 18 en 19 juni Gilly (Kangourous vélo trial club)
  • 9 juli Oostende (KV Ostend MS)
  • 7 augustus Warnant (AMC Sambreville)
  • 27-28 augustus Lille (MC Lille)
  • Datum nog te bepalen: Marcinelle (Kangourous vélo trial club)

De wedstrijden in Vitrival en Warnant gaan door in het kader van de BEX wedstrijden maar op een aparte omloop voor de E-bikes. De wedstrijden in Gilly en Marcinelle zullen door een nieuwe FMWB club worden georganiseerd, de Kangourous vélo trial club. De wedstrijd in Oostende, een organisatie van KV Ostend MS, zal opnieuw plaatsvinden in het sportpark De Schorre.

FIM EX-bike World Cup én Belgisch kampioenschap in Lille

Het hoogtepunt van het E-bike seizoen wordt het weekend van 27 en 28 augustus op de Breugelheide in Lille. Het volledige weekend zal in het teken staan van de E-bikes et E-motoren. Voor de E-bike is er zowel de wedstrijd van de FIM EX-bike World Cup als het Belgisch kampioenschap. Maar er zal in Lille mogelijkheid zijn om de nieuwste modellen (zowel E-bikes als E-MX bikes) te kunnen testen. De organisatie is al volop aan het werk om er een onvergetelijk weekend van te maken waar elke off-road liefhebber gewoonweg moet aanwezig zijn om kennis te maken met de toekomst van onze sport.

Opening Belgisch kampioenschap E-bike in Vitrival

Voor de eerste wedstrijd in Vitrival op zaterdag 2 april zijn de inschrijvingen ondertussen geopend via deze website. De deelname is gratis! Vergeet wel niet vooraf je vergunning (jaar of dagvergunning) te regelen! De organisatie voorziet 3 reeksen van 30 min op een uitdagende gevarieerde omloop!

Oproep organisatoren

Clubs die ook nog graag een manche van het Belgisch kampioenschap 2022 willen organisaren worden verzocht contact op te nemen met het BMB secretariaat tegen uiterlijk 1 maart 2022.

Raadpleeg hierna:

 

Partners

Back to top button