Motorcross

Opening Belgisch kampioenschap Motorcross in Lommel

Op zaterdag 5 en zondag 6 maart vindt de eerst van 6 wedstrijden van het Belgisch Kampioenschap Motorcross plaats op de Heeserbergen in Lommel. Ook het Vlaams kampioenschap zal in Lommel worden geopend. Zoals vorig seizoen kan er vooraf worden ingeschreven via https://motoinside.app/

Het programma op zaterdag werd lichtjes gewijzigd waarbij er voor de klasse 65cc kleine wielen een aparte tijdstraining en aparte wedstrijdreeksen wordt voorzien. De rijders die met een 65cc machine met grote wielen rijden zullen samenrijden met de Nieuwelingen 85cc. Voor de opmaak van het Belgisch kampioenschap 65cc zal er een gecombineerd (scratch) klassement worden opgesteld waarbij de rijders de punten behaald in hun wedstrijdreeksen krijgen toegekend.

Alle rijders in het bezit van een motorcross vergunning Europe Open, een nationale motocross vergunning van Motorsport Vlaanderen of van FMWB (AMPL), of rijders met een geldige buitenlandse vergunning kunnen in Lommel deelnemen en krijgen punten voor het Belgisch kampioenschap. 

Als gevolg van een samenwerkingsakkoord met FAM Vlaanderen, kunnen rijders in het bezit van een VJMO/MCLB of VMCF vergunning ook aan deze wedstrijd deelnemen maar buiten kampioenschap. Omdat zij op 5 en 6 maart geen wedstrijd van hun federatie hebben, kan dit op eenvoudig vertoon van hun vergunning. Voor de andere dagen waarop zij wel een wedstrjd van hun federatie hebben, dienen zij een afvaardiging van FAM Vlaanderen voor te leggen. Hetzelfde geldt voor FPCNA vergunninghouders. 

Regionale vergunninghouders van Motorsport Vlaanderen (MC Lille) kunnen deelnemen mits betaling van een toeslag ter plaatse. Tenslotte kunnen niet-vergunninghouders ter plaatse een dagvergunning onderschrijven.

Het Bijzonder reglement en volledige wedstrijdprogramma kan je hier raadplegen: wedstrijdinfo Motocross Lommel 5-6/03/2022

Afspraak voor alle motorcrossliefhebbers op 5 en 6 maart in Lommel!

Partners

Back to top button