SnelheidToerisme

WK Endurance keert terug naar Spa-Francorchamps op 4 en 5 juni 2022

Het is officieel: de 24H SPA EWC Motos vinden plaats op 4 en 5 juni 2022. Met de terugkeer van het circuit van Spa-Francorchamps op de kalender van de FIM Wereldkampioenschap Endurance wordt een nieuw hoofdstuk geschreven in de geschiedenis van het honderd jaar oude circuit.

Op het circuit van Spa-Francorchamps vond van 1973 tot 2003 de 24 Uren van Luik plaats, een klassieker op de internationale Endurance kalender. Vanaf volgend jaar zal het zeer snelle, heuvelachtige circuit dus opnieuw een WK endurance race mogen verwelkomen. Om nog maar te zwijgen van legendarische bochten zoals de Raidillon, Double Gauche, Bruxelles en Chicane, die de motorliefhebbers een fantastische show zullen bieden.

Melchior Wathelet, voorzitter van de Raad van bestuur van het Circuit van Spa-Francorchamps:
“We zijn er trots op dat we opnieuw een endurance wedstrijd mogen organiseren: de langverwachte terugkeer van een 24-uurs motorrace op het circuit van Spa-Francorchamps als onderdeel van een kalender met even legendarische circuits. Een meer dan symbolische datum aangezien de allereerste wedstrijd op ons circuit een motorace was en we in augustus 2021 ons honderdjarig bestaan vieren.”

Jos Driessen, voorzitter van de BMB (Belgische Motorrijdersbond):
"De 24 Uren van Luik, sinds 1971 georganiseerd door AMC RAC JUNIOR LIEGE en vanaf 1973 op het Circuit van Spa-Francorchamps, was tot 2003 een van de belangrijkste internationale motorsport evenementen in ons land. Het was het jaarlijkse rendez-vous voor velen Belgische en buitenlandse motorsportliefhebbers en een klassieker op de BMB en FIM sportkalender. Bovendien behaalde ons land verschillende wereldtitels (Richard Hubin, Stéphane Mertens, Team Wim Motors) en dit jaar werd onze landgenoot Xavier Siméon, met het Yoshimura Sert Motul team, wereldkampioen. Ik ben dan ook erg blij dat ik weer zo'n prestigieuze endurance wedstrijd kan verwelkomen en wil het circuit van Spa-Francorchamps bedanken voor alle inspanningen om de terugkeer van dit evenement in België mogelijk te maken."

François Ribeiro, CEO Discovery Sports Events:
“De terugkeer van de 24H Spa EWC Motos is een belangrijke stap in de groei van het wereldkampioenschap endurance. Rijders, teams en fans over de hele wereld zijn bekend met het beroemde circuit van Spa-Francorchamps. Sinds onze eerste gesprekken met Nathalie Maillet in mei 2016 hebben het circuit management, de FIM en de FIA ​​samengewerkt aan een plan om het circuit aan te passen aan de terugkeer van de motorsport zonder het DNA te veranderen. Het plan wordt nu in 2022 werkelijkheid. De wedstrijd staat gepland voor de komende 10 jaar, vanaf begin juni 2022. We willen dat het niet alleen een van de meest uitdagende enduranceraces op de EWC-kalender wordt, maar ook een grote bijeenkomst voor motorfans, die in de best mogelijke omstandigheden worden verwelkomd op het mooiste circuit ter wereld.”

Jorge Viegas, FIM-voorzitter:
“Het is met enrome trots dat we de terugkeer van de 24H Spa EWC Motos kunnen aankondigen! Na twee moeilijke jaren waarin onze promotor Discovery Sports Events, de organisatoren, de nationale bonden en de FIM hun inspanningen moesten verdubbelen om het FIM World Endurance Championship te behouden, staan ​​de grote evenementen eindelijk weer op de kalender voor 2022. We kijken uit naar een prachtig en spannend seizoen 2022 met een boeiend spektakel op het circuit van Spa-Francorchamps"

Partners

Back to top button